Danica Maksimović: "Pratite svoje snove"

30.03.2017 posted by: RADIOSRB

Mlada, uspešna, slika od najranijeg detinjstva. Talenat je otkrila u osnovnoj školi, kada je učestvovala na takmičenju sa temom “Moje detinjstvo”, na kojem je dobila drugu nagradu za crtež. Taj detalj važi za početak njene slikarske karijere. “Talenat za slikanje i crtanje sam pokazala još u osnovnoj školi. Oduvek sam volela da crtam i bojim, čak su mi sveske za druge predmete bile pune crteža i skica. Želim da iskoristim talenat i bavim se

slikarstvom, to je moj životni poziv i nešto što me ispunjava”, kaže za Kfor radio Danica Maksimović, mlada slikarka iz Gračanice.

Prvu samostalnu izložbu održala je prošle godine u Gračanici u Domu kulture. Zadovoljna komentarima svojih sugrađana, prijatelja i rodbine priznaje da joj je podrška porodice puno značila.

“Upisala sam Umetničku školu a moja porodica mi je bila najveća podrška.To mi je naravno puno značilo a ja sam se posle deset godina odužila prvom samostalnom izložbom u Gračanici. Posle izložbe srećna sam i zadovoljna, puno prijatelja, rođaka, dragih ljudi je došlo da me podrži, puno pozitivnih komentara i kritika i mogu samo da kazem da je osećaj odličan”, naglašava Danica.

Sada radi na novom projektu, suprotno od onoga  što nam je prikazala u Gračanici, a mi joj svakako želimo puno uspeha u karijeri.

“Trenutno radim nešto novo, ne bih da vam otkrivam sve detalje, ali je tema nešto sasvim drugačije. Ovom idejom planiram da se prijavim i predstavim na konkursu u Švajcarskoj ove godine i nadam se uspehu”, rekla je Danica.

Za slusaoce Kfor radija Danica ima poruku: “Budite pozitivni, svoji, pratite svoje snove, ideje i zacrtane ciljeve. Verujte da u ovom surovom svetu ipak postoji tračak nade, zrno dobrote I bljesak ljubavi“. J.S.