< Prev 1 2 3439 440 441 Next >

Nova radna mesta u Policiji Kosova

23.04.2018

Ministarstvo Unutrašnjih Poslova, Policija Kosova objavljuje konkurs za prijem novih policijskih službenika. Kandidati koji apliciraju za ovo radno mesto treba da ispunjavaju sledeće uslove:

  • Zakoniti boravak na Kosovu,
  • Završena srednja škola,
  • Od 18 do 30 godina starosti,
  • Dobro fizičko, mentalno i emocionalno stanje,
  • Lični integritet i visoke etičke vrednosti;

Formulari za aplikaciju mogu se uzeti u kancalarijima osoblja Regionalnih Direkcija, u Policijskim Stanicama, ili sa web stranice Policije Kosova: 

Cela vest...Svečanom akademijom otvorena Nedelja studenata

23.04.2018

Studentski parlament, u saradnji sa Univerzitetom i Studentskim centrom, organizuje niz manifestacija tokom cele nedelje pod nazivom “Nedelja studenata” u cilju okuljanja studenata, mladih ljudi, volontera i podsticanje i motivisanje za međusobno povezivanje i zajednički rad povodom Međunarodnog Dana studenata.

Cela vest...Komedija „UPOZNAJ MOG TATU“ u Mitrovačkom dvoru

23.04.2018

Kulturni centar  „Dragica Žarković“ u četvrtak 26 aprila sa početkom u 20 časova u Mitrovačkom dvoru organizuje pozorišnu predstavu-komediju „UPOZNAJ MOG TATU“.

Junaci ove priče, svako na svoj način, odbijaju da se suoče sa istinom i pronalaze najbizarnije moguće načine da od nje pobegnu što dalje. Kroz sukob njihovih ličnih verzija stvarnosti upoznaćemo najtamnije strane ljudske prirode na jedan drugačiji i veoma zabavan način

Cela vest...Međunarodni Dan planete Zemlje

22.04.2018

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, kao podsetnik da Zemlja i njeni ekosistemi daju život, saopštile su Ujedinjene nacije. U mnogim zemljama u svetu, na taj dan organizuju se akcije koje imaju za cilj promenu ekološke svesti i u kojima, svake godine učestvuje više od pola milijarde ljudi. 

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. godine u SAD, nakon ekološke akcije, a obeležava se širom sveta počev od 1992. godine.

Cela vest...Dan planete Zemlje - Ekološka akcija Sinergije

20.04.2018

Omladinski edukativni klub Sinergija, uz podršku Nemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ-a), opštine Severna Mitrovica i Misije ljudi dobre volje Zvečan, organizuje već petu godinu zaredom ekološku akciju povodom Dana planete Zemlje.

U razgovoru sa programskom direktorkom Sinergije Jovanom Stojanović saznali smo šta je povod i zašto je bitno održavati čistom sredinu u kojoj živimo.

“Gde naći veći povod nego zaštite životne sredine i uključivanje mladih u zaštiti životne sredine. Znamo da je naša životna sredina itekako ugrožena i ugrožavamo je mi sami ljudi, tako da je ovo jedan od vidova kako da mlade ljude podsetimo da brinu o svojoj okolini, da ako koriste pešačke zone pažljivo razmatraju da li će baciti papir ili ne, ali istovremeno da pokažemo i ostatku Mitrovice, Zvečana i drugih okolina da ako želimo nešto to možemo i da uradimo, i da 

Cela vest...“Kretanje” u Galeriji Fakulteta umetnosti!

19.04.2018

Izložba slika pod nazivom "Kretanja", akademske umetnice Dušice Pejić, biće otvorena u Galeriji Fakulteta umetnosti u Mitrovici.

Povodom predstavljanja mitrovačkoj publici slika koje čine ciklus pod nazivom „Kretanja“, Pejićeva za KFOR radio ističe:

“To su slike velikog formata na platnu, i naziv "Kretanje" zapravo predstavlja neku moju potrebu da

Cela vest...Kvalitetno obrazovanje - konkurs!

18.04.2018

U susretu predstojećem Danu evrope koji se obeležava 9. maja Informativno-kulturni centar EU i Kancelarija EU na Kosovu su otvorile konkurs za najbolje dizajnirani poster i slogan pod nazivom „Kvalitetno obrazovanje“.

Rad u digitalnom formatu (JPEG/PDF formatu) veličine maksimalnih 10 MB sa imenom, brojem telefona, email adresom učesnika, poslati najkasnije do 30. aprila na email adresu: info@euicc-ks.com.

Cela vest...Književne večeri – Okupljanje zaljubljenika u dobro štivo!

18.04.2018

Kulturno sklonište Bes(i)Misao kao strastveni ljubitelj književnosti i čitanja, svake srede organizuje dinamične i zabavne Književne večeri koje okupljaju zaljubljenike u dobro štivo.

Ideja književnih večeri je druženje, negovanje ljubavi prema čitanju i književnosti, kao i zajednička potraga za blagom koje se skriva između korica, otkriva za KFOR radio jedan od osnivača Kulturnog skloništa

Cela vest...„Srebrna sablja” 2018 okuplja bezbednosne snage za hitno reagovanje

17.04.2018

Vežba „Srebrna sablja 2018” (Silver Sabre 2018), kao jedna od najvažnijih obuka koje organizuje i vodi KFOR, održaće se u periodu od 16. do 27. aprila u kampu Film Siti, kampu Pomozatin i na vojnom aerodromu Slatina. Ova vežba okuplja, na koordinisan i sinergičan način, različite aktere, a to su Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks), Kosovski savet za bezbednost (KSB), Kosovska policija (KP), Kosovske bezbednosne snage (KBS) i Kosovska agencija za upravljanje vanrednim situacijama (AUVS).

Cela vest..."Umetnik u kavezu"

17.04.2018

Živimo u vremenu kada je sistem vrednosti dobio drugačije note. Stvari koje su nekada bile smeštene u kutiju sa natpisom „tabu”, danas su postale deo svakodnevnice, a kako se sa tim izboriti? Kako podići svest kod građana na prave vrednosti?

Galerija „Aquarius“ i RTV „Mir“ vas pozivaju da naredna četiri dana date prostora umetnosti i pratite prvi srpski rijaliti pod nazivom „Umetnik u kavezu“, a Miljana Bulatović ispred galerije „Aquarius“ za KFOR radio iznosi detalje ovog rijalitija:

„Nastao je isključivo kao impuls revolta na  društveni i kulturni život u celom regionu, i svi mi već znamo šta znači rijaliti, koliko je popularan, koliko je prihvaćen od strane većine stanovništva, koliko je dugo prisutan već, i da konstantnim otvaranjem novih rijalitija, mi smo došli na ideju da napravimo potpuni kontra rijaliti od onoga što ustvari on jeste i da ljudima pokažemo

Cela vest...< Prev 1 2 3439 440 441 Next >