< Prev 1 2 3470 471 472 Next >

„Filigran preko zanatstva“

18.01.2019

Ukoliko ste nezaposleni, a pritom željni da se prekvalifikujete i steknete nova znanja, pravo mesto za vas je dvomesečna obuka za zanatstvo pri kompaniji Filigran.

U sklopu projekta „Filigran preko zanatstva“ NVO „EC Ma Ndryshe“ upućuje poziv za dvomesečnu obuku gde će 5 najuspešnijih kandidata, od ukupno 15. primljenih, biti angažovani na šestomesečni period za rad pri ovoj kompaniji .

Pravo za apliciranje imaju sve osobe iz Regiona Prizrena (Opštine Prizrena, Opštine Dragaša,Opštine Suva Reka, Opštine Mamuše, Opštine Orahovca i Opštine Mališeva). Prednost imaju žene i mladi, a

Cela vest...“Ujedinjene nacije i njeni elementi”

18.01.2019

U subotu, 19. januara 2019. godine sa početkom od 13 časova u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Kamenici biće održana predavanja i radionica na temu “Ujedinjene nacije i njeni elementi”.
 
Svrha predavanja je da se prisutnima približe ciljevi i delovanje Ujedinjenih nacija kao i podstakne stvaralački i aktivan odnos mladih prema aktuelnim pitanjima u svetu, dok će se radionica ogledati u likovnom izražavanju.
Cela vest...Dramska predstava za mališane PU "Danica Jaramaz"

17.01.2019

Studenti Učiteljskog fakulteta Prizren sa sedištem u Leposaviću izveli su dramsku predstavu mališanima predškolaske ustanove „Danica Jaramaz“ u Severnoj Mitrovici.

Profesor pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću ističe da iako su novogodišnji i božićni

Cela vest...Premijere filmova “Snežna kraljica: Svet ogledala 3D” i “Taksi bluz”

17.01.2019

Ljubitelji filma biće u prilici da i ovog četvrtka pogledaju dve primijere u bioskopu u Domu kulture “Gračanica”. Biće prikazani filmovi “Snežna kraljica: Svet ogledala 3D” i “Taksi bluz”.

Animirani film Snežna kraljica - Svet ogledala biće prikazan od 19:00 časova i to u 3D projekciji.

Glavna junakinja filma je devojčica Gerda, koja za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći.

Jednoga dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao pretnju „običnim“ ljudima, protera sve 

Cela vest...Završen prvi ciklus kviza znanja "Okršaj mozgova"

16.01.2019

Ekipa VMRO koju čine Vasilj Adžić, Milica Radovanović, Rodoljub Šćekić i Staša Stojsavljević je pobednik prvog ciklusa kviza znanja pod nazivom „Okršaj mozgova“, a kao nagradu je osvojila četvorodnevni boravak u luksuznim apartmanima na Kopaoniku.

Specijalna nagrada za fer plej pripala Milici Radovanović iz pobedničke ekipe i Milošu Timotijeviću (pobedniku 107. ciklusa TV kviza "Slagalica") iz ekipe

Cela vest...O alpinizmu sa Vesnom Ćosić u EU Info centru

16.01.2019

U četvrtak, 17. januara, od 15.30h u EU Info centru biće organizovana diskusija sa lokalnim alpinistima i projekcija dokumentarnog filma “Prva na Everestu“.

Veliki broj planinara ima različite motive, a uglavnom su to: izazov, uživanje u netaknutoj prirodi i druženje, za Vesnu Ćosić, dugogodišnju alpinistkinju i vodiča Via Feratte, alpinizam je i više od toga:

Cela vest..."Jutarnja diskusija" u EU Info centru

15.01.2019

EU Info centar organizuje „Jutarnju diskusiju“ na temu aktivizma mladih koja će biti održana u sredu, 16. januara od 10:30h.

Mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i oni su budući nosioci promena zato je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci i razvoju omladisnkog aktivizma.

Cela vest...OŠ “Braća Aksić“ u Lipljanu - 154. godina postojanja

15.01.2019

Osnovna škola "Braća Aksić" u Lipljanu proslavila je 154.  godine postojanja uz prigodan kulturno-umetnicki program.

Škola je osnovana 1865. godine a rezultati ove ustanove ogledaju se u brojnim priznanjima i nagradama sa mnogobrojnih takmičenja.

Kao i predhodnih godina i ove godine gosti iz Makedonije doneli su paketiće deci, te su zajedno sa osnovcima uživali u bogatom kulturno-umetničkom

Cela vest...Dvogodišnjica postojanja Kulturnog skloništa KRIK

14.01.2019

U postorijama Kulturnog skloništa KRIK biće organizovana izložba radova autora Slaviše Mihajlovića koji će izlagati skulpture, Lazara Aleksića koji će izlagati digitalne grafike, kao i Bobana Filipovića koji će izlagati slike rađene aktilnom tehnikom.

Povod je dvogodišnjica postojanja ovog skloništa, dvogodišnjica organizovanja ljudi, volontera iz Kamenice, koji su želeli da skrenu pažnju sugrađana na aktivnosti iz oblasti kulture, umetnosti, nauke i obrazovanja, o čemu smo razgovarali sa članom Kulturnog skloništa Krik Slobodanom Miljkovićem.

“Napravićemo jednu retrospektivu samog rada udruženja gde ćemo pričati o dosadašnjem radu i idejama za budući rad. O tome kako je sklonište nastalo, kojim se idejama bavilo, na koji način se gradilo, kako se širilo. I nakon toga o samoj izložbi

Cela vest...Zapošljavamo voditelje/novinare!

11.01.2019

Radio KFOR vas poziva da se pridružite našem voditeljskom timu. Tražimo komunikativne, talentovane radijske voditelje, koji vole da istražuju, prezentuju ili pišu vesti.

Pored završene srednje škole, potrebno je da imate

Cela vest...< Prev 1 2 3470 471 472 Next >