< Prev 1 2 3451 452 453 Next >

"Let it be clean" - Centar za mir i toleranciju

19.07.2018

Centar za mir i toleranciju uz podršku Misije OEBS-a na Kosovu sprovodi  projekat pod nazivom “Let it be clean” u četiri opštine na Kosovu: u Gračanici, Novom Brdu, Vitini i Gnjilanu.

Asistent na projektu, Stefan Filipović, kaže da je cilj ovog projekta uspostavljanje međuopštinske saradnje, komunikacije i koordinacije u rešavanju nagomilanih problema zaštitne životne sredine koji prevazilaze i centralni nivo.

Cela vest...Uvodni seminar Škole evropskih integracija

19.07.2018

Peti ciklus Škole evropskih integracija počeo je uvodnim seminarom koji je održan u Vrnjačkoj banji.

Polaznici, službenici javnih institucija, institucija lokalne samouprave, članovi organizacija civilnog društva, predstavnici medija i poslovnog sektora, kao i studenti postdiplomskih studija sa severa Kosova tokom seminara su upoznati sa istorijatom i funkcionisanjem Evropske unije kroz osvrt na njene

Cela vest...Gračaničko jezero dobilo pogon za prečišćavanje otpadnih voda

18.07.2018

Pored Gračaničkog jezera, u selu Mramor, počelo je sa radom postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Ovaj pogon, koji ima za cilj poboljšanje kvaliteta vode i očuvanje životne sredine, izgrađen je sredstvima koje je donirala ambasada Češke na Kosovu.

"Ovo je vrlo bito postrojenje za ljude koji žive u Prištini i okolini. Ovo nije prvi projekat, zajedno sa češkom Agencijom za razvoj radimo na postavljanju sličnih postrojenja na još nekoliko lokacija na

Cela vest...Sport za sve!

18.07.2018

Finalnog dana Svetskog prvenstva u fudbalu u kampu “Bodnsteel” kod Uroševca boravilo je nekoliko desetina mladih sa Kosova, različitih nacionalnosti, uzrasta od 15 do 17 godina, koji su zajedno sa pripadnicima američke vojske u sastavu KFOR-a učestvovali u različitim sportskim aktivnostima.

Namera je bila da se deca druže, razgovaraju, odigraju fudbalsku utakmicu kako bi, bez obzira na sve razlike, pronašli zajednički interes i prevazšli sve granice, kaže

Cela vest...Projekcije filmova “Mama mia! Idemo ponovo” i “Plan bekstva 2“.

17.07.2018

U Domu kulture ,,Gračanica''  u četvrtak 19 jula biće prikazane  projekcije filmova “Mama mia! Idemo ponovo" i "Plan bekstva 2“.

Od 19 časova biće prikazan film reditelja  Ola Parkera "Mama mia! Idemo ponovo"

Deset godina posle filma Mama Mia koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom sveta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pesmama popularne grupe ABA. Uz glumačku ekipu iz prvog dela, koju su pojačale Lili DŽejms i planetarna zvezda Šer, ova muzička komedija u bioskope stiže 19. jula 2018. godine.

Cela vest...Održan prvi Kosovo Youth Fest

16.07.2018

U cilju okupljanja omladine različitih zajednica koje žive i rade na Kosovu, članovi neformalne grupe uz podršku  Misije UN-a na Kosovu organizovali su prvi Kosovsko omladinski festival (Kosovo Youth Fest).

Petar Ivić, jedan od organizatora ovog festivala zadovoljan je odzivom omladine i ističe da je:

Cilj ovog festivala je upoznavanje drugih ljudi, upoznavanje sa njihovim običajima i kulturom koju bi trebali da znamo. Svaka zajednica bi trebalo da zna

Cela vest...Etno festival - Sočanica

13.07.2018

Na Severu Kosova u selu Sočanica u opštini Leposavić, u subotu, 14. jula će biti održan šesti po redu Etno festival.

U prvom delu programa, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa tradicijom ovog kraja, hranom i pićem, predstaviće se proizvođači rakije, maline, pčelarskih proizvoda, ali i oni koji pripremaju meleme i kreme od bilja.

Cela vest...Žurka pod maskama u Genghis pub-u

13.07.2018

I broj 13 i petak imaju dugu istoriju simbola loše sreće, a kombinacija ta dva elementa čini petak, 13. danom koga se mnogi najviše plaše, međutim ovaj petak 13. vam donosi nešto lepo, jer Genghis pub u Gračanici organizuje maskenbal.

Sve što vam je potrebno za najluđu žurku u julu jeste malo kreativnosti i dobro raspoloženje, sve u cilju još

Cela vest...Kulturno nasleđe kao kulturna vrednost jednog naroda

12.07.2018

Kulturno nasleđe predstavlja jedinstvenu i nezamenljivu kulturnu vrednost jednog naroda, jer stvarano generacijama, direktno ukazuje na društveni ali i celokupni obrazovni, kulturni pa i civilizacijski nivo razvoja. Vrednost kulturnog nasleđa, bilo da je reč o materijalnom ili nematerijalnom, u konstantnom je porastu zbog prirodno uslovljenog vremena trajanja, ali i zbog nestabilnog okruženja u smislu razvoja novih tehnologija i promene stila i načina života.

Mreža za građanski aktivizam uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kroz program Unapredimo Kosovo zajedno – Lokalno

Cela vest...Proslavimo kulturnu raznovrsnost Kosova zajedno!

11.07.2018

Želiš da predstaviš svoju zajednicu, svoju tradiciju i istoriju? A pritom saznaš i istoriju i tradiciju drugih zajednica koje žive na Kosovu? Pravo mesto za to je Kosovski omladiniski festival (Kosovo Youth Fest), koji će biti održan u subotu, 14. jula.

Anđela Mirkovič, član neformalne grupe koju čine desetak omladinaca iz različitih zajednica, iznosi

Cela vest...< Prev 1 2 3451 452 453 Next >