Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Legendarni Minja Subota za najmlađe u Gračanici

14.09.2018 posted by: RADIOSRB

Godinama su generacije dece i mladih stasavale uz „Muzički tobogan“ i nezaboravnog Minju Subotu! Ovaj simpatični čikica, kovrdžave riđe kose i s velikim naočarima, svako nedeljno jutro je, pevajući s TV ekrana, uveseljavao milione dece kao voditelj ove najpopularnije dečije muzičke emisije ikad snimljene  na ovom prostoru.

Priliku da iskuse deo magije, ovog legendarnog

stvaraoca za decu i mlade, imale su i nove generacije u Domu kulture u Gračanici, putem interaktivne predstave „Deca su ukras sveta“!

U ovom programu, osmišljenom tako da i publika ima učešće u njemu, Minja Subota je deci iz Gračanice i okolnih mesta pokazao svoje umeće, koje je decenijama gradio! Uz izvođenje čuvenih pesmica: „Razbole se lisica“, „Išli smo u Afriku“, „Slon lepotan dondolan“ i ostalih, najmlađi su igrali i pevali  zajedno sa Minjom. Smeh, pesma i razdraganost su bile glavne odlike današnjeg susreta umetnika s jedne i vesele dečije publike s druge strane.

S tim u vezi, u izjavi za Radio Kfor, Minja Subota je posebno istakao da mu je i posle svih ovih godina rada s decom, njihov iskren osmeh i sreća najveće priznanje koje može, kao čovek i stvaraoc, da dobije.

„Ja sam jako srećan čovek jer iskreno govoreći kad smo mi ovo stvarali i muzičke tobogane i pesme nismo nikada razmišljali koliko će to traga ostaviti. Jednostavno sve smo radili sa onom parolom Duška Radovića „Deci poklanjajte samo najbolje“.“

Njemu ovo nije prvo gostovanje na Kosovu i istakao je da će se rado vratiti dečijoj publici u Gračanici.

„Vaša deca su videli ste fantastična, talentovana deca, pevaju božanstveno. I slušajte da vam kažem to mnogo znači deci i nastavnicima. To je jedan veliki podstrek a ne košta ništa. Dajte nedeljno 10 minuta da vidimo šta rade deca ovde.“

Naravno, nismo mogli da se ne dotaknemo teme „Muzičkog tobogana“, koji je uticao na generacije mladih ljudi da se sa pesmom i igrom, ali i televizijom upoznaju na način, do tada, nepoznat ovdašnjoj javnosti. Minja je istakao taj period kao vrlo važan (najznačajniji) u njegovoj karijeri i da mu je to iskustvo pomoglo u oblikovanju svih projekata koji su nastali nakon toga.

„Ispalo je da je on stvarno najznačajniji. Ja sam tu i televizijski autor, oni kažu jao pa ti si kompozitor, pa jesam ali televizijsko stvaralaštvo je bilo značajno da se stvori jedna takva serija, emisija koja je pokretala decu i inspirisala, koja je bila svet muzike, igre i takmičenja.“

On ističe da su potrebe i očekivanja današnjih generacija znatno drugačije nego osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je „Muzički tobogan“ bio aktuelan, ali i da pored toga, današnjoj deci nedostaje neki novi, moderni „Muzički tobogan“ koji bih ih usmerio na puteve muzike i umetnosti, a ne na staze rijaliti programa.

Interaktivna predstava Minje Subote „Deca su ukras sveta“ je organizovana u saradnji Izvođačke umetnosti Beograd „Zdrav život“, OŠ „Kralj Milutin“ i Dom kulture Gračanica.Procitaj vise