Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

‘’Mali atelje’’ umetničko-kreativne radionice

07.09.2018 posted by: RADIOSRB

U sklopu galerije „Akvarijus“ od novembra 2015. godine radi i „Mali atelje“. Za tri godine kroz ovu radionicu prošlo je preko 150 dece različitih uzrasta. Zajedno sa saradnicima u nastavi, Dunjom Veljković i Jelenom Virijević, kreativnu radionicu vodi slikar i psiholog Miljana Dunđerin.  Ove godine upis novih i prijavljivanje starih  članova je od subote 8. septembra od 12 časova.
O ovogodišnjem upisu i samoj radionici za naš radio priča slikar i psiholog ove kreativne radionice
Miljana Dunđerin.
‘’Sama radionica traje tri sata održava se jednom nedeljno, predstavlja skup kreativne gimnastike, kreativnog obrazovanja i kreativnog rada. Sva deca su u prilici da u toku radionice sagledaju neke osnovne informacije iz saznanja iz istorije umetnosti, zatim da budu u toku sa savremenim tokovima stvaralaštva svetskog i na neki način sagledaju neke osnovne tehnike slikavstva, vajanja, grafike. Koliko god možemo trudimo se da ih uključimo u sve medije izražavanja.” 
 
Radionice su zamišljene tako da svako dete ima priliku da se likovno i umetnički izrazi, u skladu sa svojim interesovanjima, potpuno slobodno, te da svoju kreativnost razvije, bilo da je reč o formi ili sadržaju. 
Na kraju svake godine polaznicima ove edukativno-kreativne umetničke radionice, koji su redovno pohađali nastavu, dodeljuju se unikatne diplome koje osmišljavaju i crtaju sami članovi „Malog ateljea“, a za najbolje su predviđene i nagrade.
 
“U zavisnosti od godine, od dve do pet izložbi se realizuju u toku godine. U toku ovog meseca, inače pošto nam je to tradicija krajem septembra ili početkom oktobra zavisno od toga koliko su deca slobodna pravimo grupnu izložbu i tom prilikom dodeljujemo diplome.Najbolji polaznici dobijaju nagrade, to je obično nagrada koja je u vidu neke literature ili nekog materjala koji oni mogu da koriste.”
 


Procitaj vise