Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Dobar odziv građana za akciju dobrovoljnog davanja krvi

14.12.2018

Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u Štrpcu u četvrtak 13. decembra. Ova akcija pod sloganom „Dajte krv – spasite život“ je sprovedena u prostorijama Elektrotehničke škole „Jovan Cvijić“ u ovom gradu.

Prema rečima Radovana Đurinca, stručnog saradnika Crvenog krsta Štrpce, odziv građana je i ovoga puta bio izuzetan.

Cela vest...Ma da, Deda Mraz postoji

14.12.2018

U ponedeljak, 17. decembra 2018. godine u sali Mitrovačkog dvora biće odigrana predstava „Ma da, Deda Mraz postoji“, u režiji Jovana Ljubenovića.

Novogodišnja predstava u izvođenju pozorišne grupe "Iutaka" iz Beograda,  namenjena je učenicima  osnovnih škola i biće odigrana u dva termina, od 10:30 i 11:30.

Cela vest..."Asteriks: Tajna čarobnog napitka“

13.12.2018

Na radost kako klinaca, tako i odraslih, na filmska platna vratili su se Asteriks i Obeliks, dva najveća strip junaka i galska heroja, koji donose prepoznatljiv humor u kojem uživaju svi.

Film „Asteriks: Tajna čarobnog napitka“, nalazi se na repertoaru domaćih bioskopa u sinhronizovanoj verziji na srpski jezik, i kao takav biće prikazan

Cela vest...Promocija knjige "Zlato Zvečana" Novice Sovrlića

12.12.2018

Knjiga Novice Sovrlića pod nazivom „Zlato Zvečana“ biće predstavljena u Kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 13. decembra, 2018. godine od 20 časova.

O Sovrlićevoj zbirci pesama govoriće prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i mr Žarko Milenković, dok će stihove iz „Zlata Zvečana“ kazivati pored autora i glumica Milica Mandić.

Novica Sovrlić je rođen 1956. u Severnoj Mitrovici, iza sebe ima objavljene zbirke pesama: „Zemlja stričeva“, „Nisi ista“, „Čitac“ i „Gavranov poljubac“, kao i zbirku pripovedaka „Jelisavetin lakat“.

Zastupljen je u više zbornika i antologija savremene srpske poezije. Pesme su mu prevođene na poljski, češki, švedski, rumunski, engleski i francuski jezik.
Član je Udruženja književnika, dobitnik je “Zlatne značke” Kulturno-prosvetne zajednice za doprinos

Cela vest...„DAJTE KRV - SPASITE ŽIVOT“

11.12.2018

U četvrtak, 13. decembra u Štrpcu biće humano, ali i radno, jer Crveni krst Štrpce u saradnji sa Službama za transfuziju krvi KBC Gračanice i Severne Mitrovice organizuje treću redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2018. godini.

Pod sloganom „DAJTE KRV - SPASITE ŽIVOT“, akcija će biti održana od 10 do 14 časova u prostorijama Elektrotehničke škole „Jovan Cvijić“ u Štrpcu.

Cela vest...Međunarodni dan ljudskih prava

10.12.2018

Pre tačno 70 godina, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao zajednički standard koji treba da postignu svi narodi i sve nacije, da bi svaki pojedinac i svaki organ društva, imajući ovu deklaraciju stalno na umu, težio da učenjem i vaspitavanjem doprinese poštovanju ovih prava i sloboda i da postupnim unutrašnjim i međunarodnim

Cela vest..."Isadora" u galeriji Akvarijus

10.12.2018

Milica Mandić, član teatra „Geto“ iz Gračanice i jedan je od osnivača Teatra u „Akvarijusu“ , izvešće monodramu“Isadora” čiju je režiju radio Dejana Cicmilović.

“To je master predstava, po žanru je koreodrama. U pitanju je predstava o životu Isadore Dankan, začetnice modernog baleta i ženi koja je učinila da

Cela vest...Slike nisu ukras, već jedinstvene priče – Nemanja Lekić

06.12.2018

Sklonost ka crtanju olovkom pokazivao je od malena. Kako kaže, često je precrtavao likove iz crtanih filmova, ali je takođe često učestvovao na takmičenjima i osvajao nagrade.

Predstavljamo Nemanju Lekića, umetnika čija dela i fotografije pričaju priče.

“Negde na početku srednješkolskog obrazovanja nisam bio posvećen umetnosti, jer su me zanimale

Cela vest...“Sufražetkinja” u okviru “16 dana aktivizma”

04.12.2018

Film “Sufražetkinja” (Suffragette, Belika Britanija) rediteljke Sare Gavron biće prikazan u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” večeras, (4. decembar 2018.) od 19 časova. Radi se o istorijskoj drami iz 2015. Godine u kojoj glume Keri Maligan, Meril Strip, Helena Bonam Karter, En Mari Daf, Ben Višo, Brendan Glison. Sufražetkinja je naziv koji se krajem 19. veka i početkom 20. veka u anglosaksonskim zemljama, a

Cela vest...Informiši se - Invalidnost INFO

04.12.2018

Veliki broj osoba sa invaliditetom živi u klimi diskriminacije, predrasuda, neznanja, sa često nezadovoljenim elementarnim potrebama,  zbog toga je COD Kosovo uz podršku brojnih donatora, uključujući EU kancelariju na Kosovu i USAID, pripremio jedinstveni web portal koji pruža sveobuhvatne informacije na polju invalidnosti.

Cela vest...Procitaj vise