Sluajte nas Online Zatvori

Radio K4 on Facebook

MOVIE BOX

Funny Video

Find more about Weather in Pristina, KV
Click for weather forecast

Žvrljotine, zbirka pesama o svakodnevnici u Mitrovici

13.11.2018

Zbirka pesama Darije Mašković „Žvrljotine“ biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u utorak 13. oktobra od 20 časova. U scensko-poetskom delu programa učestvuju, pored autorke i Snežana Džogović, Nevena Kočović i Dunja Nikolić.

Darijine „Žvrljotine“ daleko su od žvrljotina. Reč je o preciznom zapažanju svakodnevnice, skoro komentatorskim zapisima sa ulica Mitrovice. Predeli, predmeti i likovi smenjuju se na papiru knjige istom

Cela vest...Predstava "Život moj" u "Aquariusu"

12.11.2018

U Privatnom kulturnom centru “Aquarius” u Mitrovici večeras ce biti  odigrana predstava “Život moj”  studenata glume sa fakulteta umetnosti u Mitrovici.

U pitanju je autorski rad studenata u klasi docenta Aleksandra Đinđica.

Predstava “Život moj” je sa velikim uspehom izvedena u mnogim gradovima, a premijerno izvođenje predstave bilo je u januaru 2017.godine u Beogradu. Do sada je imala dvadesetak repriza, a poslednji put je izvedena u Sloveniji u Kulturnom centru Rogaška Slatina.

U  predstavi devetoro mladih glumaca zajedno sa svojim profesorom i rediteljem kroz dokumentaristički pristup analiziraju zivotne priče devetoro ljudi, koje su birali sami i kroz dugotrajan studijski proces stvorili likove koji nisu bili imitacija.

 

Cela vest...Radionice robotike

12.11.2018

"Mlada aktivna Gračanica" i prištinska organizacija "Bonevet" svakog vikenda organizuju  radionice za decu koje za cilj imaju sticanje novih znanja iz oblasti robotike, programiranja i informacionih tehnologija.

Radionice se održavaju  svakog vikenda od 14 časova, dok su kasnije nedeljom i "Arduino radionice".

Za sada radionica  broji oko dvadesetoro dece

Cela vest...Svetski dan nauke za mir i razvoj - 10. novembar

10.11.2018

U cilju skretanja pažnje na potrebu za povezivanjem nauke sa društvom, mnogobrojnim manifestacijama 10. novembar se proslavlja kao Svetski dan nauke za mir i razvoj.

Kako bi se proslavila 70. godina Međunarodne deklaracije ljudskih prava a ujedno i preporučila nauka i naučni istraživači, Svetski dan nauke za mir i razvoj je u 2018.

Cela vest...Stogodišnjica OŠ "Vuk Karadžić" u Sočanici

08.11.2018

Sto godina predstavlja jedan dug period. Kada jedna obrazovna institucija doživi upravo ovoliko godina, to je znak da je izdržala test vremena i možda ono najvažnije, test svojih učenika.

Iako postoje tvrdnje da je osnovna škola "Vuk Karadžić" u Sočanici kraj Leposavića počela s radom još 1908. godine, ipak su verodostojniji podaci koji govore da je ova škola formirana deset godina kasnije. Od tada do danas, kroz ovu školu su prošli

Cela vest...Međunarodni festival "Grafest" otvoren u Gračanici

07.11.2018

Projekcijom filma „Dugo putovanje u rat”, autora Miloša Škundrića sinoć (06.11.) je u Domu kulture Gračanica otvoren sedmi po redu međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“.

Predsednik žirija Sonja Đekić otvorila je ovogodišnji festival dokumentaraca izrazivši zadovoljstvo što je šesti put u ulozi selektora ovog jedinstvenog događaja.

“Dokumentarni filmovi nikada nisu bili popularni kao

Cela vest...Francuska drama "Adam" u EUICC u Mitrovici

07.11.2018

Povodom Frankofonije, EU info centar u saradnji sa Ambasadom Francuske prikazaće francuski film “Adam” u sredu 7. novembra, od 16 časova.

Film “Adam” je francuska drama u režiji Simona Rubija, koja prati doživljaje dečaka iz Zapadne Afrike ka Evropi u potrazi za starijim bratom.

Cela vest...Nestala Gjejlane Rramani (34) iz opštine Kačanik

06.11.2018

34-godišnja Gjejlane Rramani iz sela Begrace, opština Kačanik, nestala je 21. oktobra 2018.

Prema rečima njene porodice Gjejlane je mentalno bolesna, a posljednji put kada su je videli nosila je smeđi kaput.

Cela vest..."Zaspanka za vojnike" po drugi put u Mitrovačkom dvoru

06.11.2018

Zbog velikog intersovanja javnosti domaći filmski hit “Zaspanka za vojnike“ reditelja Predraga Antonijevića biće ponovo prikazan u Mitrovačkom dvoru, u utorak, 6. novembra od 19 časova.

Film je rađen po motivima Srpske trilogije Stevana Jakovljevića, po scenariju Nataše Drakulić, a uloge tumače: Ljubomir Bandović, Nebojša Glogovac, Radoš Bajić, Nenad Okanović, Marko Vasiljević, Milica

Cela vest..."Dodir je ipak moguć" Jelena Vukićević

05.11.2018

U okviru programa „Pucketanje“ u  Privatnom kulturnom centru „Akvarijus” je minulog vikenda pesme iz knjige „Dodir je ipak moguć” predstavila  mlada pesnikinja iz Leposavića, Jelena Vukićević.

A da sve bude savršeno i ovoga puta se pobrinuo Branislav Nešović, sa muzikom koja je puštana sa gramofonske ploče.

Jelena Vukićević je završila studije opšte književnosti na Fililoškom fakultetu u Beogradu, a trenutno

Cela vest...Procitaj vise