Ndikimi i prindërve në zhvillimin dhe sjelljen e fëmijëve

Përveç se shërbejnë si model që gjithmonë ndiqet nga fëmijët, prindërit luajnë rol vendimtar në zhvillimin dhe edukimin e tyre, ku përfshihen sjelljet, reagimet, qëndrimet e tyre në raport me vetën dhe të tjerët. Këtë e pohon për Radio KFOR-in edhe drejtoresha dhe themeluesja e Organizatës Joqeveritare ‘Total Family Coaching’, znj. Adelina Toplica Badivuku, e…

Details

Mos bini pre e shakave sot, me 1 Prill

Sot është 1 prilli, që ndryshe njihet edhe si ‘Dita e Gënjeshtrave`. Shakatë e 1 prillit, mirëpriten më së shumti nga fëmijët, por edhe të moshuarit nuk është se nuk e pëlqejnë këtë ditë E për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i pyeti disa dëgjues ‘Se a janë mashtruar ndonjëherë nga dikush për 1 Prill?’:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 1 prill të vitit 1989, Madona publikoi albumin e saj të tretë ‘Like a Prayer’ . Ky album qëndroi për 70 javë në top lista në Amerikë. Në këtë ditë të vitit 2013, album i nënshkruar i  Beatles ‘Lonely Hearts Club Band’  u shit për 300 mijë dollarë në një ankand në Dallas të…

Details

Sportet e preferuara nga fëmijët

Aktiviteti fizik është thelbësor për fëmijët. Jo vetëm që është një nga mënyrat më të mira për të luftuar mbipeshën, por marrja e një ose më shumë orëve të aktivitetit fizik në ditë, siç rekomandohet nga organizatat të ndryshme shëndetësore, mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit, gjatë gjithë jetës. Për fat të mirë, shumica…

Details

KFOR-i ndihmoi me 20 karroca edhe personat me nevoja të veçanta në Podujevë

Pas shumë aktiviteteve të suksesshme e të njëpasnjëshme që po zhvillon Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, sot (31.03.2021) edhe 20 karroca ju dhuruan Shoqatës ‘HANDIKOS’, me seli në Podujevë, shoqatë kjo e cila përfaqëson dhe mbështet personat me aftësi të kufizuara, përmes avokimit dhe lobimit. Në këtë ceremoni të dorëzim-pranimit të karrocave nga KFOR-i, i…

Details

Edona Haxholli, një shembull se si arrihet suksesi

Në një ambient të shëndetshëm, të gjithë njerëzit janë të barabartë, me mundësi të njëjta dhe të drejtën për të ndjekur ëndrrat e tyre. Një shembull shumë i mirë sesi duhet punuar për të realizuar ëndrrat tonë është edhe autorja e librit Alkoolistët Anonim, Edona Haxholli, e cila për Radio KFOR-in tregon edhe sfidat me…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Ruajtjes së të Dhënave”

Për të dhjetin vit me radhë, sot (31 mars), shënohet “Dita Botërore e Backup-it”, duke na e rikujtuar se një kopje elektronike rezervë mund të na shpëtojë fotot e familjes, videot, dokumentet dhe postat elektronike. Për të mësuar më shumë për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi udhëheqësin e “Cybersecurity and Privacy”, Mentor Hoxhaj:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 31 mars të vitit 1987, Prince lansoi albumin e nëntë “Sign o’ the Times”, i cili përmbante edhe tri hitet më të mëdha: “’If I was Your Girlfriend’, ‘U Got the Look’ dhe ‘Sign o’ the Times”. Në vitin 1989, Revista “Time Out” e rënditi këtë album si më të madhin të të…

Details

KFOR-i sot ndihmoi edhe HANDIKOS-in në Drenas

Gjithë përfshirja e individëve me aftësi të kufizuara në komunitet, të jetuarit në mënyrë aktive e të pavarur, mund të realizohet e plotë vetëm atëherë kur atyre u sigurohen shërbimet e nevojshme mbështetëse. Sot (30 mars) Kontingjenti Austriak i cili vepron në kuadër të KFOR-it, dhuroi edhe 10 karroca për HANDIKOS-in në Drenas, të cilat…

Details