Nëse sot e godisni dikë me jastëk, ju falet

Mbi 5 mijë persona në vitin 2008, në të shtunën e parë të muajit prill, goditën njëri-tjetrin me jastëk në ambient të hapur në New York, duke shënuar kështu edhe ‘Ditën Ndërkombëtare të Goditjes me Jastëk’. Kjo ditë ka filluar të organizohet formalisht nga më shumë se 200 shtete të botës, çdo vit, në të…

Details

Udhëtojmë drejt kryeqytetit të Rumanisë, Bukureshtit

Bukureshti, është kryeqyteti i Rumanisë dhe njëherit qendra ekonomike e këtij vendi. Vulë ikonë e këtij qyteti, është ndërtesa masive e qeverisë Palatul Parlamentului, e epokës komuniste, e cila ka 1.100 dhoma. Aty pranë, zona Lipscani, është shtëpia e një skene energjike të jetës së natës, që ju fton për të kaluar kohë të paharrueshme…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Sot me 3 prill feston ditëlindjen, këngëtarja dhe aktorja Leona Lewis e lindur në vitin 1985. Ajo u bë e famshme në vitin 2006 ku fitoi garën muzikore ‘X Factor’ në Angli. Po ashtu, sot feston ditëlindjen edhe aktori i famshëm Edie Murphey, i cili ka lindur në vitin 1961 dhe ka karrierë edhe si…

Details

Në Radio KFOR, këtë të diel performon DJ Slavi Peev

Rave Live Session është transmetimi javor, i mundësuar nga Win Music Freedom, përmes së cilit prezantohen DJ-të më të mirë lokal dhe Internacional. Kësaj radhe Rave së bashku me Radio K4 ju prezantojnë, DJ Slavi Peev. DJ në fjalë, është bashkëthemelues i një radio emisioni, me seli në Londër, në Hoxton FM, i quajtur Friends…

Details

Bledian Salihu, një shembull i qytetarisë aktive

Youth Action for Kosovo, një projekt në të cilin si nxënës, Bledian Saliu, ishte pjesë e tij, ky ishte vetëm hapi i parë drejt një rruge të gjatë, që më pas do të jepte kontributin e tij fillimisht si një qytetar i përgjegjshëm i vendit tonë, e pastaj edhe si një arkitekt i suksesshëm që…

Details

KFOR-i ndihmoi Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, në Dragash

Sot (01.04.21), Ekipi Italian CIMIC (Bashkëpunimi Civil-Ushtarak KFOR) dhuroi 10 gjeneratorë oksigjeni në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) “Adem Berisha” në Dragash, një donacion shumë i nevojshëm, sidomos tani kur numri i njerëzve të infektuar me CoViD-19, është duke u rritur. Gjatë dorëzimit të këtij donacioni, kreu i CIMIC-ut italian, togeri Adriano Ricco, për…

Details