Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 prill të vitit 1980, rock bendi Black Sabbath filluan turneun e tyre të parë pas largimit të Ozzy Osbourne që u zavendësua nga vokalisti Ronnie James Dio. Në vitin 1985 në këtë datë, Freddie Mercury lansoi albumin e tij solo ‘Mr. Bad Guy’. Në këtë datë të vitit 2007, Arctic Monkeys kanë qëndruar…

Details

Siguria dhe shëndeti i punëtorëve gjatë orarit të punës

“Parashikoni, përgatitni dhe përgjigjuni krizave – Investoni Tani në Sisteme Elastike të Sigurisë në Punë dhe Shëndet”, kjo është motoja e sivjetme e “Ditës Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë”, e cila shënohet sot (28 prill) dhe ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për çështjet e sigurisë dhe shëndetin në vendin e punës. Kjo…

Details

Berat Bajrami – artist i ndërtimit të paqes

Berat Bajrami, është një i ri nga Rahoveci, që është shembulli më mirë i tejkalimit të të gjitha barrierave, qofshin ato gjinore apo etnike. Berati me profesion është artist, ka përfunduar masterin në Fakultetin e Arteve, në Universitetin e Prishtinës në degën e Grafikës, ndërsa emrin e tij mund ta hasim në shumë vende dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 prill të vitit 1978, Bob Dylan regjistroi super hitet e tij “Baby, Stop Crying,” “Is Your Love In Vain dhe ‘New Pony’. Në vitin 1973, albumi i Pink Floyd ‘The Dark Side of the Moon’, ishte në pozitën e parë në  Billboard Albums chart. Në këtë datë të vitit 2013, Emeli Sande vendosi…

Details

Hitet e fundit në Radio KFOR

Është muzika e mirë ajo e cila gjithmonë ndikon pozitivisht në disponimin e të gjithëve, e këtë fakt e dinë të gjithë e sidomos dëgjuesit e Radio KFOR-it. Por prapa kësaj, ndodhet stafi i Radio KFOR-it, të cilët mundohen që këtë disponim të mirë, të ju ofrojnë gjithmonë dëgjuesve, përmes emisioneve të njëpasnjëshme argëtuese si…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 prill të vitit 2003, Madonna ishte në pozitën e parë në top listën e albumve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me albumin ‘American Life’, që ishte edhe albumi i 8-të i këngëtares. Në vitin 2016, Beyoncé mbajti turneun e saj të parë solo në Amerikë. Në këtë turne ajo këndoi këngët…

Details

Vitet e 70-ta, rikthehen dhe dominojnë në stilin e modës

Një pranverë shumëngjyrëshe na pret përgjatë 2021. Janë trendet e fundit që i janë shtuar modës e që do t’i shohim shpesh rrugëve përgjatë stinës. Por se çfarë do të dominojë në stilet e veshjeve të kësaj stine, për Radio KFOR-in ka treguar disenjatorja kosovare, Venera Mustafa: “Sa i përket veshjeve, vitin që e kemi…

Details

Sot vihet në pah rëndësia e pronësisë intelektuale

Kudo në botë, sot (26 prill), shënohet ‘Dita e Pronësisë Intelektuale’, për të mësuar rreth rolit që luajnë të drejtat e Pronës Intelektuale në inkurajimin e inovacionit dhe krijimtarisë. Kjo ditë shënohet përmes aktiviteteve që kanë për qëllim promovimin e të drejtës së pronësisë intelektuale dhe mbrojtjen e saj. Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale në…

Details