Nesër është afati i fundit për të aplikuar për Super-Vullnetar/e

Nëse jeni të entuziazmuar për të ndihmuar lagjet, të bëni ndryshime në komunitet, të jeni pjesë e aktiviteteve kreative dhe interesante, atëherë Organizata Jo-Qeveritare Toka, është vendi i duhur për të aplikuar dhe për tu bërë pjesë Klubeve të Super-Vullnetarëve! Për tre vite me radhë, Toka po vazhdon të implementojë programin e Vullnetarizmit Edukativ në Kosovë.…

Details

Mirësia ndaj të tjerëve shton lumturinë individuale

Të bësh gjëra të mira për të tjerët, qofshin veprime të vogla, të paplanifikuara apo në mënyrë vullnetare, është mënyra më e fuqishme për të rritur lumturinë tonë si dhe të atyre që na rrethojnë. Një shembull i mirë i humanizmit është aktorja e mirënjohur Edita Dula, e cila me bamirësi merret që nga viti…

Details

Infektologët sërish apelojnë për aplikim të masave anti-covid

Edhe Kosova ka filluar të përballet me valën e dytë të pandemisë globale ‘CoViD-19’, ku që nga java e fundit e muajit tetor, dukshëm janë shtuar rastet pozitive me këtë virus.  Drejtoresha e Klinikës Infektive në Q.K.U.K, Lendita Ajazaj-Berisha, për Radio KFOR-in ka thënë se qytetarët duhet t’ia adaptojnë përditshmërinë e tyre zhvillimeve të fundit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 3 nëntor të vitit 1960, Elvis Presley lansoi këngën e tij  të pestë në Mbretërinë e Bashkuar  “Now or Never’, duke qëndruar në pozitën e parë për ​​për tetë javë. Kënga u bazua në këngën e famshme italiane, ‘O Sole Mio’. Në këtë datë në vitin 1977, gjatë një koncerti në Empire Pool, në…

Details

Organizohet garë e vrapimit në Prishtinë

Klubi i vrapimit X-Trailers në Prishtinë, që promovon sportet dhe vrapimin, këtë vit për herë të dytë organizon garën e vrapimit ‘Prishtina Trails 2020’. Gara do të mbahet me datën 22 nëntor, të këtij viti dhe të gjithë vrapuesit e interesuar mund të jenë pjesë e garës. Këtë vit gara organizohet në tri disiplina: 10k,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare Për t’i Dhënë Fund Mosndëshkimit për Krimet Kundër Gazetarëve’

Në dekadën e fundit mbi 1.200 gazetarë në botë, janë vrarë gjatë punës së tyre dhe përtej sulmeve fatale, gazetarët pësojnë edhe shkelje të tjera të tilla si sulm fizik, rrëmbim, zhdukje, burgosje dhe tortura. Si rrjedhojë, Kombet e Bashkuara me një rezolutë të veçantë, çdo vit me 2 nëntor, shënojnë ‘Dita Ndërkombëtare Për t’i…

Details