KFOR-i ndihmoi me 20 karroca edhe personat me nevoja të veçanta në Podujevë

Pas shumë aktiviteteve të suksesshme e të njëpasnjëshme që po zhvillon Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, sot (31.03.2021) edhe 20 karroca ju dhuruan Shoqatës ‘HANDIKOS’, me seli në Podujevë, shoqatë kjo e cila përfaqëson dhe mbështet personat me aftësi të kufizuara, përmes avokimit dhe lobimit. Në këtë ceremoni të dorëzim-pranimit të karrocave nga KFOR-i, i…

Details

Edona Haxholli, një shembull se si arrihet suksesi

Në një ambient të shëndetshëm, të gjithë njerëzit janë të barabartë, me mundësi të njëjta dhe të drejtën për të ndjekur ëndrrat e tyre. Një shembull shumë i mirë sesi duhet punuar për të realizuar ëndrrat tonë është edhe autorja e librit Alkoolistët Anonim, Edona Haxholli, e cila për Radio KFOR-in tregon edhe sfidat me…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Ruajtjes së të Dhënave”

Për të dhjetin vit me radhë, sot (31 mars), shënohet “Dita Botërore e Backup-it”, duke na e rikujtuar se një kopje elektronike rezervë mund të na shpëtojë fotot e familjes, videot, dokumentet dhe postat elektronike. Për të mësuar më shumë për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi udhëheqësin e “Cybersecurity and Privacy”, Mentor Hoxhaj:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 31 mars të vitit 1987, Prince lansoi albumin e nëntë “Sign o’ the Times”, i cili përmbante edhe tri hitet më të mëdha: “’If I was Your Girlfriend’, ‘U Got the Look’ dhe ‘Sign o’ the Times”. Në vitin 1989, Revista “Time Out” e rënditi këtë album si më të madhin të të…

Details

KFOR-i sot ndihmoi edhe HANDIKOS-in në Drenas

Gjithë përfshirja e individëve me aftësi të kufizuara në komunitet, të jetuarit në mënyrë aktive e të pavarur, mund të realizohet e plotë vetëm atëherë kur atyre u sigurohen shërbimet e nevojshme mbështetëse. Sot (30 mars) Kontingjenti Austriak i cili vepron në kuadër të KFOR-it, dhuroi edhe 10 karroca për HANDIKOS-in në Drenas, të cilat…

Details

KFOR-i dhuroi 18 karroca, për persona me aftësi të kufizuara

Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, përmes aktiviteteve dhe donacioneve të ndryshme po vazhdon të ndihmoj popullatën civile në Kosovë edhe në kohë pandemie, duke dëshmuar prezencën dhe ndihmën e vazhdueshme të tyre për të gjithë, pa dallime. Të hënën (29.03.21), CIMIC-u dhuroi donacionin e radhës, në shoqatën Handikos, në Shtime. Kjo shoqatë tani do të…

Details

Fillon vaksinimi kundër COVID-19 edhe në Kosovë

Njëzet e katër mijë dozat e para të vaksinës kundër COVID-19,  kanë arritur në Kosovë përmes UNICEF-it. 16 studentë të rinj vullnetarë nga Universiteti i Prishtinës dega e mjekësisë, do të jenë në vijën e parë të frontit, për të mbështetur fillimin e vaksinimit. Me qëllim të mbarëvajtjes së procesit të vaksinimit kundër COVID-19, Ministria…

Details

Policia e Kosovës vazhdon aktivitetet edukative për nxënësit edhe në kohë pandemie

Policia e Kosovës përmes Drejtorisë së Policisë në Bashkësi dhe Parandalim në kuadër të aktiviteteve të saj, vëmendje të posaçme po i kushton edhe aktiviteteve dhe projekteve që kanë për qëllim përmirësimin e sigurisë në shkolla, vetëdijesimin e nxënësve në parandalimin e dukurive të ndryshme negative dhe edukimin e tyre. Rreth aktiviteteve edukative që ka…

Details

Çfarë është bipolariteti dhe si të trajtohet?!

Besoj që të gjithë e njohim piktorin e madh Vincent Van Gogh, por se a keni ditur se ai ishte diagnostikuar me çrregullim bipolar? Pikërisht për nder të datës së lindjes së piktorit të madh Van Gogh, 30 marsi, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Bipolaritetit”. Për të kuptuar se çfarë është çrregullimi…

Details