Dita Botërore e Shkencës për Paqe dhe Zhvillim

Me qëllim të vënies në pah të rolit vendimtar që ka shkenca në shoqëri dhe nevojën për të angazhuar publikun e gjerë në debate mbi çështjet e reja shkencore, çdo 10 nëntor shënohet ‘Dita Botërore e Shkencës për Paqe dhe Zhvillim’. Këtë vit, në një kohë kur bota po vazhdon luftën me pandeminë globale Covid-19,…

Details

Filmi ‘Eternals’, premierë e radhës në Cineplexx

Filmi ‘Eternals’, i realizuar nga Marvel Studio, sjell në ekranin e madh një kast fantastik të aktorëve. Yjet si Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harrington dhe Harry Styles, janë vetëm disa nga aktorët që do të keni mundësi ti shihni në këtë premierë aksion të radhës, film ky i cili do të fillojë të shfaqet…

Details

Përmes donacioneve të shumta CIMIC-u, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes projekteve të shumta dhe donacioneve vazhdimisht po tregon përkushtimin dhe ndihmën ndaj të gjitha komuniteteve në Kosovë. Sot (09.11.21), CIMIC-u dhuroi makina të qepjes dhe materiale mbështetëse në ‘Qendrën për promovimin e drejtave të Grave, në Drenas, qendër kjo që ndihmon në fuqizimin dhe punësimin e gruas…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Lirisë”

“Dita Botërore e Lirisë” është një festë vjetore në Shtetet e Bashkuara, e shpallur për herë të parë në vitin 2001, nga Presidenti George W. Bush. 9 nëntori, është krijuar në shënim të rënies së “Murit të Berlinit”, i cili u ngrit në vitin 1961 dhe u shemb në vitin 1990. Në fakt, kjo festë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 9 nëntor në vitin 1966, John Lennon u takua për herë të parë me gruan e tij të ardhshme  Yoko Ono, në ekspozitën e saj ‘Piktura dhe objekte të papërfunduara’ në Galerinë Indica në Londër. Në nëntor të viti 2014, One Direction ishin fituesit e mëdhenj në ‘MTV Europe Music Awards’, të mbajtur në…

Details

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Radiologjisë”

8 nëntori i vitit 1895, ishte dita kur shkencëtari Wilhelm Conrad Rontgen, zbuloi ekzistimin e rrezeve X dhe kjo datë që nga viti 2012, tanimë shënohet edhe si “Ditë Ndërkombëtare e Radiologjisë”. Për të shënuar këtë ditë, çdo vit caktohen tema të ndryshme, ndërsa këtë vit, temë e kësaj dite është “Radiologjia intervenuese –  Kujdesi…

Details