Pa paragjykime në ditën kundër homofobisë dhe transfobisë

Komuniteti global sot, me 17 maj, bashkohet në thirrjen kundër homofobisë dhe transfobisë, për të respektuar të drejtat themelore të njeriut dhe për të luftuar urrejtjen ndaj zgjedhjeve të orientimeve seksuale. Rreth rëndësisë së kësaj dite, Radio KFOR-i bisedoi me drejtorin e organizatës ‘CEL Kosovo’, Blert Morina, i cili ndër të tjera tha se çdo…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 17 maj të vitit 2015, grupi Twenty One Pilots, lansuan albumin e tyre të 4 me radhë, të titulluar ‘Blurryface’. Albumi në fjalë arriti që të klasifikohet në top 200 këngët më të mira në ‘Billboard’. – Me 17 Maj të vitit 1975, këngëtari Elton John, mori çmimin ‘Platinum Record’, për shitjet…

Details

Premierat filmike të javës së ardhshme

Dashamirë të filmave, bëhuni gati për befasi të këndshme filmike, të premierave që së shpejti do të shfaqen për ju, ku ndër të tjera mund tí shikoni filmat, si në vijim : Filmi ‘Army of the Dead’- Data e publikimit: 21 maj, 2021 Filmi ‘American Fighter’- Data e publikimit: 21 maj, 2021 Filmi ‘Final Account’-Data…

Details

Sot bota vlerëson rëndësinë e dritës

‘Dita Ndërkombëtare e Dritës’, shënohet për të vlerësuar rolin që luan drita në shkencë, kulturë, art, arsim dhe zhvillim të qëndrueshëm dhe në fusha të ndryshme si në mjekësi, komunikim dhe energji. Kjo ditë festohet çdo vit, në datën e sotme, 16 maj, në përvjetorin e operacionit të parë të suksesshëm të përdorimit të laserit,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 16 maj të vitit 2009, albumi i 33-të me radhë nga këngëtari Bob Dylan, i emërtuar ‘Together Through Life’, arriti që të klasifikohet në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë. Me këtë album këngëtari ishte nominuar për dy çmime Grammy. – Në këtë datë të vitit 1983, mbreti i…

Details

Sot kremtojmë rolin e familjes në jetën tonë

Të gjithë i festojmë dhe jemi të familjarizuar me festën e nënës, festën e babait, të motrave e vëllezërve, por sa kemi njohuri rreth ‘Ditës Botërore të Familjes’?! Është pikërisht data e sotme (15 maji), e cila shënon këtë ditë, për të festuar dhe vlerësuar të gjithë anëtarët e familjeve tona, si mënyrë e shkëlqyeshme…

Details

ICT Academy, angazhohen për siguri të mediave online

OJQ ICT Innovation, ka ftuar të gjitha mediat në Kosovë, që të bëhen pjesë e projekt-propozimit, i cili synon zgjerimin e njohurive të mediave me prezencë online, mbi rreziqet dhe sigurinë kibernetike. Organizata në fjalë ka bërë të ditur se është në fazat aplikuese të projektit, të cilin do e dorëzojnë edhe në Ambasadën Amerikane,…

Details