Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 1 dhjetor të vitit 1966, Tom Jones ishte në pozitën e parë në Mbretërinë e Bashkuar me versionin e tij të këngës Green Green Grass of Home. Kjo këngë qëndroi për shtatë javë duke iu dhënë producentëve miliona dollar për shitjet nga albumi i kësaj kënge . Më 1 dhjetor të vitit 1990, Vanilla…

Details

‘Social Space for Deconstruction’, vendi që po bënë bashkë komunitetet e ndryshme në Kosovë

Qendra ‘Social Space for Deconstruction’, tash e disa vite ka hapur dyert për të gjithë të rinjtë që jetojnë në Mitrovicën e Jugut dhe Veriut, duke ofruar aktivitete të ndryshme, punëtori, e ngjarje kulturo-artistike dhe duke krijuar një hapësirë që të rinjtë të kenë mundësi të diskutojnë për tema të ndryshme në një ambienti shumetnik.…

Details

Kujdesi ndaj kafshëve në mot të ftohtë

Me afrimin e Vitit të Ri, temperaturat vazhdojnë të bien dhe shpesh harrojmë se kafshët mund të kenë nevojë gjithashtu për kujdes. Një përkujdesje të veçantë për qentë e ofron edhe organizata shumetnike “Prishtina Dog Shelter”, e cila ndodhet në Graqanicë, ku në baza vullnetare trajton qentë endacak, i shëron, madje edhe kur janë në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 30 nëntor në vitin 1969, Rolling Stones performuan natën e fundit të turneut në Amerikën së Veriut në kuader të festivalit ‘International Raceway ’ Ne vitin 1982, u publikua albumi ‘Thriller’ nga Michael Jackson. Kaloi 190 javë në tabelën e albumeve në Mbretërinë e Bashkuar për tu bërë edhe albumi më i shitur i…

Details

Situata aktuale me Covid-19, në Kosovë

Edhe vendi ynë ende po vazhdon të përballet me pandeminë COVID-19, mirëpo për fat të mirë, sipas raporteve që na vijnë nga institucionet shëndetësore, ditëve të fundit situata është e menaxhueshme. Nga Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (ShPKUK), bëhet e ditur se gjatë 24 orëve të fundit, 12 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 nentor te vitit 1980, grupi ABBA arrit te jete ne krye të top listes britanike me kengën ‘Super Trouper’, hitin e 25-të të Top 40 në grup në Britani të Madhe. Emri “Super Trouper” i referohej ndriçuesve gjigantë të përdorur në koncertet e stadiumit. Në vitin 1997, Whitney Houston u tërhoq nga një…

Details

Premierat e filmave gjatë javës së ardhshme

Ashtu siç kishte nisur edhe pritet të përfundoj muaji nëntor, për sa i përket filmave që do të shfaqen premierë gjatë javës së ardhshme, pasi që lista do të jetë e gjatë edhe këtë fillim muaji, për të plotësuar shijet e adhuruesve të zhanreve të ndryshme. Në fakt, presim edhe premiera filmash me përmbajtje festive,…

Details