Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 12 dhjetor të vitit 1915, ka lindur këngëtari dhe producenti i famshëm amerikan Frank Sinatra, një nga artistët më të famshëm të shekullit të 20-të. Këngët e tij më të famshme ishin: ‘New York, New York’, ‘The Way You Look Tonight’, ‘Strangers in the Night’ ‘My Way’ e këngë të tjera. Në po këtë…

Details

Dita Ndërkombëtare e Maleve

Malet janë pjesë shumë e rëndësishme për biodiversitetin e planetit tonë. Më shumë se gjysma e njerëzimit dhe jeta e tyre e përditshme varet nga ujërat e ëmbla malore dhe nga këtu kuptojmë edhe rëndësinë e maleve. Për të shënuar rëndësinë që kanë malet në jetën e secilit, OKB ka ndarë ditën e sotme, 11…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni edhe këngët premierë, të publikuara nga artistë të ndryshëm vendor dhe ndërkombëtarë, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: Austin George – Hands On Yo Sam Feldt Ft. Rita Ora – Follow Me Nathan Evans – Merry Christmas Everyone Jimmy Fallon Ft. Ariana Grande & Megan Thee…

Details

Apel i Policisë së Kosovës ‘Respektoni ligjin anti-kovid!’

Me qëllim të parandalimit dhe luftimit të pandemisë COVID 19, Policia e Kosovës sipas planeve të parapara, të koordinuara me të gjitha institucionet kompetente në fushën e shëndetësisë dhe institucionet e tjera relevante, po vazhdon të zbatoj ligjin anti-kovid. Duke parë rëndësinë e shëndetit publik, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha përmes Radio KFOR-it…

Details

Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut

Data e sotme, 10 Dhjetor, i dedikohet ‘Ditës Botërore të të Drejtave të Njeriut’, në përkujtim të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut, e cila u miratua në vitin 1948, nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Për të shënuar rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me zyrtarë nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 10 dhjetor të vitit 1966, grupi Boys arritën në pozitën e parë të top listave amerikane me këngën ‘Good Vibrations’. Në këtë ditë të vitit 2000, reperi Eminem kryesonte top listat në Angli dhe Amerikë me këngën e tij ‘Stan’. Kjo këngë ishte bashkëpunim me këngëtaren britaneze Dido. Kjo ishte edhe kënga më e…

Details