Trend hitet, në Radio K4

E vazhdojmë edhe muajin qershor, me muzikën më të mirë në vend, lansimet e fundit nga artistët më të njohur vendor dhe ndërkombëtar, të cilët keni mundësi ti dëgjoni premierë, në Radio KFOR. Kjo javë që po e lëmë pas, ka qenë përplot me këngë të reja dhe bashkëpunime shumë interesante, veçojmë këngën ‘Marr’ nga…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Gastronomisë së Qëndrueshme’

Sot, në kalendarin e datave të rëndësishme, Kombet e Bashkuara kanë ndarë 18 qershorin, si ‘Ditën e Gastronomisë së Qëndrueshme’, një ditë kjo për të vlerësuar dhe ngritur vetëdijen e rëndësisë së ushqimit dhe mënyrës se si kultivohet dhe përgatitet ushqimi, pa qenë e dëmshme për mjedisin dhe shëndetin tonë. Gjatë pandemisë, gastronomia është përballur…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot më 18 Qershor, feston ditëlindjen këngëtari Paul McCartney, i lindur në vitin 1942. McCartney njihet si një nga kompozitorët më të suksesshëm të muzikës rock, të të gjitha kohërave. Ai ishte pjesëtar i grupit ‘The Beatles’ dhe ka publikuar me qindra hite. Këngëtari në fjalë ka shkruar dhe bashkë-shkruar 188 këngë, nga të…

Details

Vazhdojnë aktivitetet e ‘Ditëve të Gjuhës Gjermane’

Ambasadat e Gjermanisë, Austrisë dhe Zvicrës së bashku me partnerë të shumtë, kanë hapur këtë javë në Kosovë ‘Ditët e gjuhës gjermane’. Deri më 26 qershor të këtij viti, do të zhvillohen aktivitete të shumta, të gjitha rreth gjuhës gjermane, ku do të shfaqen filma gjermanofolës nga Gjermania, Austria e Zvicra nën qiellin e hapur…

Details

Shkretëtirëzimi i tokës mund të zvogëlohet, nëse ne të gjithë kujdesemi për të

Sot (17.06.21), shënohet ‘Dita Botërore për të Luftuar Shkretëtirëzimin dhe Thatësirën’. Fokusi i shënimit të kësaj dite, është kthimi i tokës së degraduar që ka humbur produktivitetin e saj natyror për shkak të aktivitetit njerëzor, në tokë të shëndetshme. Për të luftuar këtë kërcënim, do të bëhen përpjekje që tokat e degraduara, të shndërrohen në…

Details

Punëtorët e pastrimit po e rrezikojnë shëndetin, në përballje me pandeminë COVID-19

Pastrimi është një punë e vështirë, mirëpo në kohën e COVID-19, mirëmbajtja e pastërtisë është rënduar edhe më shumë, ku përveç pastrimit kërkohet edhe aplikim dhe ri-aplikim i dezinfektuesve në sipërfaqet që njerëzit prekin në mënyrë të përsëritur. Duke pasur parasysh që njerëzit ishin të izoluar dhe kontejnerët ishin të stërmbushur me mbeturina, padyshim që…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 17 Qershor, të vitit 2011, një haker që vodhi disa këngë nga këngëtarët Lady Gaga, Justin Timberlake, Leona Lewis, Kesha dhe Mariah Carey, gjatë viteve 2009 dhe 2010, u dënua me 18 muaj paraburgim në Gjermani. Gjykata dëgjoi se si i riu, i cili e quante veten ‘DJ Stolen’, fitoi më shumë se…

Details