Në Prishtinë do të mbahet ‘Panairi i edukimit’

Nëse jeni të interesuar të studioni në Evropë ose Amerikë, me 12 Mars nga ora 14:00, në Hotel Sirius në Prishtinë, do të mbahet ‘Panairi i Edukimit’. Në këtë panair do të keni mundësi të mësoni për programet, kriteret, kostot dhe datat e aplikimit në universitetet më të mëdha në Evropë dhe Amerikë, thane kështu…

Details

‘VentureUP’ bën thirrje për aplikim për Programin e Inkubimit të Startup-eve

Qendra e Ndërmarrësisë dhe Inovacionit në Universitetin e Prishtinës “VentureUP” ka hapur thirrjen për ‘Programin e Inkubimit të Startup-eve’, në partneritet me Universitetin e Prishtinës si dhe mbështetur nga “Europian Union Kosovo”. Organizatorët kanë bërë të ditur se përveç trajnimeve të specializuara, të përzgjedhurit do të përfitojnë edhe hapësirë pune, llaptop, mentorim dhe mbështetje financiare…

Details

Punëtori për nder të ditës ndërkombëtare të grave

Për nder të ditës ndërkombëtare të grave, sot (11 shkurt) nga ora 18:00, në organizatën 7 Arte, në Mitrovicë, Aleanca Franceze në bashkëpunim me Gaia dhe Institutin Francez, për herë të parë në Kosovë prezantojnë serialin e animuar “Culottées / Brazen” nga Pénélope Bagieu. Përmes këtij seriali do të tregohet jeta e 10 grave me…

Details

Në Kinemanë “Lumbardhi” vazhdon shfaqja e filmave falas

Nesër më 11 mars, nga ora 19:00, Kinema “Lumbardhi” ofron falas nga Alice Guy Blaché.  “Kuhle Vampe” shfaqë histori të shkurta të filmit dhe lidhjen e saj me mjedisin shoqëror e politik të kohës. Historia e filmit është gjithashtu historia e njerëzve: njerëz në ekran, njerëz prapa ekranit, njerëz para ekranit. Kuhle Vampe rrjedh nga…

Details

Koncert i Filharmonisë së Kosovës me dirigjent Hajrullah Syla

Filharmonia e Kosovës organizon koncert sot (10.03.20) në Kishën Katolike “Shën Ndou”, nga ora 20:00. Dirigjent i Korit të Filharmonisë së Kosovës do të jetë Hajrullah Syla, ndërsja pjesë e këtij koncerti do të jenë edhe Ansambli i Filharmonisë së Kosovës. Ky koncert realizohet ne kuadër të sezonit 2019-2020 të Filharmonisë së Kosovës edhe me…

Details

‘Termokiss’ organizon turnirin e ping pong-ut

Aktiviteti i radhës që do të organizojë Qendra “Termokiss”, është turniri i ping-pong-ut, i cili do të bëjë bashkë shumë njerëz. Radio KFOR-i kontaktoi zyrtaren për Marrëdhënie me Publikun në Qendrën ‘Termokiss’, Fjolla Briskun, e cila tregoi për qëllimin e aktivitetit: “Qëllimi i këtij aktiviteti është që ta mbledhim komunitetin së bashku dhe të argëtohemi.…

Details

Sot mbahet edicioni trajnues i radhës ‘Toastmasters’

Toastmasters Club dhe Innovation Centre Kosovo, sot (9 mars), nga ora 18:00, në zyret e ICK-së, organizojnë Edicionin e 9-të, të Toastmasters, i cili synon të ndihmojë anëtarët e tij të përmirësojnë aftësitë e të folurit në public përmes mbajtjes së fjalimeve, diskutimeve, debateve dhe kritikave e këshillave të shpërndara mes anëtarëve. Toastmasters ka mbi…

Details

‘Dita botërore e Gruas’ këtë vit shënohet në përkrahje të barazisë gjinore

8 Marsi njihet globalisht si ‘Dita Ndërkombëtare e Gruas’, një ditë globale që feston arritjet sociale, ekonomike, kulturore dhe politike të grave në gjithë botën. Edhe në dekadat e fundit komuniteti global mundohet të ngrisë pozitën e gruas në shoqëri duke sfiduar sterotipet, luftuar paragjykimet dhe të krijojë hapësirë të barabartë të gruas në shoqëri.…

Details