Bota hyn në vitin e ri

Në mbarë botën kultura dhe popuj të ndryshëm kanë mirëpritur hyrjen në vitin e ri 2019. Në këtë festë globale mijëra njerëz kanë pritur vitin e ri në mënyra të ndryshme. Prishtina mblodhi qindra njerëz në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ duke argëtuar njerëzit me program të larmishëm artisitik me artistë dhe performanca të shumta duke përmbyllur…

Details

Televizioni gjermano-frances me dokumentar për Baletin e Kosovës

Pas sukseseve të njëpasnjëshme që Baleti Kombëtar i Kosovës gëzoi gjatë vitit 2018, edhe ky fillim vit është shumë i veçantë për ta, meqenëse  Televizioni i famshëm gjermano-francez “ARTE” ka realizuar një dokumentar për ta. Televizioni fillon rrëfimin duke treguar se balerinët përmes artit të tyre duan të inkurajojnë bashkatdhetarët e tyre që të mos…

Details

Bota hyn në vitin e ri

Në mbarë botën kultura dhe popuj të ndryshëm kanë mirëpritur hyrjen në vitin e ri 2019. Në këtë festë globale mijëra njerëz kanë pritur vitin e ri në mënyra të ndryshme. Prishtina mblodhi qindra njerëz në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ duke argëtuar njerëzit me program të larmishëm artisitik me artistë dhe performanca të shumta duke përmbyllur…

Details

Trajnim për të folurit para publikut

Akademia e komunikimit “Fol” organizon punëtorinë njëditore “TË FOLURIT PARA PUBLIKUT”, e cila do të mbahet sot (03.12.2019), në Akademinë “Fol”, në Prishtinë. Trajnuesit e kësaj punëtorie ftojnë të gjithë të interesuarit që të bëhen pjesë e këtij trajnimi, nga i cili do të mund të përfitojnë shumë, Vlen nënvizuar se në këtë punëtori do…

Details

Ftesë për projekte kulturore/artistike për vitin 2019

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Departamenti i Kulturës, fton organizatat e regjistruara si OJQ si dhe Individët, programi i të cilëve është i fokusuar në fushën e kulturës që të aplikojnë për mbështetje financiare për projektet-idetë me karakter kulturoro artistik. OJQ-të dhe Individët, në përputhje me këtë ftesë publike mund të aplikojnë me projektet/programet…

Details

Parcelë për ndërtimin e një shkolle për minoritetet në Obiliq

Është miratuar propozim-vendimi i ministrisë së Zhvillimit Ekonomik për aprovimin e kërkesës së komunës së Obiliqit, për ndarjen e një parcele e cila do të shfrytëzohet për ndërtimin e një objekti shkollorë për pakicat në Kosovë. Lajmin në fjalë e ka konfirmuar edhe Ministri i Zhvillimit ekonomik, Valdrin Lluka, i cili ka njoftuar se parcela…

Details

Në Vushtrri për fundvit pijnë çaj

Meqenëse Vushtrriasit njihen si merakli të konsumimit të çajit, me rastin e festave të fundvitit, atje për herë të parë do të organizohet një aktivitet i cili para së gjithash ka si qëllim bamirësinë. Do të jetë ky festivali “Çajfest”, i cili do të organizohet me datat 28 deri më 30 dhjetor, një aktivitet ky…

Details