Trajnim falas për Ndërmarrësi dhe Biznes plane

Organizata Joqeveritare ”BSC Kosovo” dhe  American Professional Education Center (APEC), tashmë kanë hapur aplikimin për pjesëmarrje në trajnimin “Ndërmarrësi Dhe Biznes Plane”, nga të cilat mund të përfitojnë Prishtina dhe Podujeva. Për të kuptuar se cili është qëllimi i realizimit të këtij trajnimi, Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin e BSC Kosovo, Besnik Krasniqi: “Ky trajnim ka…

Details

Posta e Kosovës lëshon në qarkullim pullat postare “Evropa 2019 – Zogjtë nacional”

Me rastin e ‘Ditës së Evropës’, Filatelia e Postës së Kosovës ka lëshuar në qarkullim të rregullt emisionin e pullave postare të titulluar “Evropa 2019 – Zogjtë nacional”.  Në kuadër të këtij emisioni të pullave postare prezantohen: Turitullin (Turtle dove), Mëllenja e Gurit, Bishtlëkundësi i verdhë, Huta (Buteo Buteo) dhe Larashi Kurrizkuq. Ndonëse Kosova është…

Details

Festivali ‘GranFest’ sjell në Prishtinë ekspozitën “Spirou4rights”

Aleanca Franceze e Prishtinës sjell ekspozitën “Spirou4rights”, me vizatime komike që paraqesin të drejtat e njeriut, përmes karaktereve të revistës së njohur frenge “Spirou”. Ekspozita “Spirou4rights”, do të paraqes deklaratën e të drejtave të njeriut dhe secili artikull i deklaratës ilustrohet me nga një karikaturë komike. Ekspozita është në partneritet me Gazetën Spirou, Komisionerin e…

Details

Sot festohet ‘Dita e Evropës’

Çdo vit me datën 9 maj, shënohet ‘Dita e Evropës’, datë kjo e cila shënon përvjetorin e ‘Deklaratës Schuman’. Kjo ditë u inicua me një fjalim në Paris, në vitin 1950, ku ministri i jashtëm francez Robert Schuman, tregoi idenë e tij për një formë të re të bashkëpunimit politik në Evropë. Vizioni i Schuman-it …

Details