Universiteti i Prishtinës pret rreth 300 studentë nga gjithë bota

Universiteti i Prishtinës ‘Hasan Prishtina’, sot do të hapë edicionin e 18-të të Universitetit Veror Ndërkombëtar. Këtë vit studentë nga rajoni dhe bota do të kenë mundësi të zgjedhin lëndë që mund t’i transferojnë nëpërmes kredive në Universitetet përkatese ku ndjekin studimet. Universiteti veror ndihmon në shkëmbimin e përvojave dhe kulturave ndëretnike duke krijuar lidhje…

Details

“Kur Epshi Kacafytet me Ankthin Koloristik” nga Klodian Valla

Adhuruesit e pikturës, të enjten më 10 maj 2018, në ora 19:00, në Galerinë e Ministrisë së Kulturës do të kenë mundësinë t’i shohin 25 punime, të artistit Klodian Valla. Ekspozita me punime të stilit abstrakt dhe surreal, titullohet “Kur Epshi Kacafytet me Ankthin Koloristik”. Njoftohet se në këtë ekspozitë, piktori Valla do të ofrojë…

Details

Ndërpritni dhënien e lëmoshës!

Komuna e Prishtinës, Qendra për Punë Sociale dhe Policia e Kosovës në mbështetje të GIZI-t kanë hartuar një informatorë (fletushkë) për qytetarë lidhur me informimin për fëmijët që kërkojnë lëmoshë në rrugë dhe ata që bëjnë punë të rënda. Dje më 05 korrik, në Prishtinë, tek semaforët afër Katedrales u ndanë këto fletushka , duke…

Details

DokuFest publikon programin e filmave garues

Festivali Ndërkombëtar për Dokumentarë dhe Filma të shkurtër, “DokuFest” tashmë ka bërë publik programin e filmave garues në edicionin e17-të të tij. Festivali do të shfaqë 100 filma në gjashtë kategoritë garuese të tij, që përfaqësojnë 40 shtete, përfshirë dhjetë premiera botërore, katër premiera ndërkombëtare dhe një numër të premierave evropiane dhe rajonale. Të gjithë…

Details

Veprat e mëdha të artistit të vogël

Nuk e thonë kot talent lind, nuk bëhesh. Këtë e vërteton më së miri djaloshi vetëm 11 vjeçar, Kareen Waris Olamilekan nga Nigeria, i cili përmes vizatimeve të tija të veçanta, ka arritur të fitoj njohje ndërkombëtare. Artisti, aktualisht po studion në Akademinë e Arteve “Ayowole” dhe ëndërron që një ditë të shohë veprat e…

Details

Dita Botërore e Çokollatës

7 korriku i çdo viti, është dita që është rezervuar për të gjithë ju që e adhuroni çokollatën. Në këtë ditë feste kushtuar çokollatës, ndjehuni të lirë të festoni e të shijoni çokollatën në secilën formë të saj. Madje edhe ju që jeni në dietë, kujtoni vetes që 7 korriku është justifikim për të ngrënë…

Details

6 Korriku- Dita Ndërkombëtare e Puthjeve

Dita Ndërkombëtare e Puthjeve ka filluar të shënohet në Britaninë e Madhe në vitin 1990, ku është mirëpritur hapur kudo në botë. Kjo ditë e veçantë i kushtohet emocioneve dhe ndjenjave, jo vetëm puthjeve mes të dashurve, por edhe mes miqsh dhe të afërmish. Sa i përket puthjeve, ekzistojnë mendime dhe teori të ndryshme rreth…

Details

Nesër shënohet Aleanca Bashkëpunuese Ndërkombëtare

Aleanca Bashkëpunuese Ndërkombëtare është një shoqatë jo-fitimprurëse e themeluar në 1895 me qëllim të avancimit të modelit të bashkëpunimit. Shoqata në fjalë përfaqëson 309 federata dhe organizata bashkëpunuese në 107 vende (shifrat e majit 2018). Përmes anëtarësimit të saj, Aleanca përfaqëson 1,2 miliardë anëtarë, duke gjeneruar punësim të pjesshëm ose me kohë të plotë për…

Details

Themelohet asocacioni i teatrove të qyteteve

Gjatë ditë së djeshme, është themeluar ‘Asociacioni i Teatrove Publike të Qyteteve’, të Kosovës që ka për qëllim të përkrah, të ndihmojë dhe të zhvillojë teatrot publike në Kosovë. Themeluesit e Asociacionit të Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovës janë: Teatri ‘Bekim Fehmiu’ në Prizren, Teatri ‘Erson Zymberi’ në Gjilan, Teatri Hadi Shehu” – Gjakovë,…

Details