GSBGJ bën thirrje për parandalimin e dhunës në baza gjinore

 Në vazhdën e fushatës globale ‘16 Ditë të Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore’, Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (GSBGJ) që kryesohet nga ‘UN Women’, bën thirrje për përpjekje të vazhdueshme për të eliminuar dhunën ndaj grave dhe vajzave si dhe shkeljen e të drejtave të tyre. Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore është…

Details

Doku Kino feston 5 vjetorin e themelimit

Kinemaja e vetme në Prizren Doku-kino feston 5 vjetorin e themelimit dhe me këtë rast do të organizoj aktivitete të shumta. Në një intervistë ekskluzive për Radio KFOR-in menaxherja e kësaj kinemaje Valkida Shukriu Marseli, na njoftoi me programin e organizuar për nder të festës së kinemasë: “5 vjetori i Doku-kinemasë së Prizrenit shënohet me…

Details

Rron Gjinovci në ‘TruAktiv Talks’

Bllogu “Sbunker” i cili udhëhiqet  nga një grup entuziastësh të fjalës së shkruar, mendimit kritik e debatit, nesër më 29 nëntor, në Tartine Deli, duke filluar nga ora 17:00, prezanton  drejtorin e Organizatës Për Rritjen e Cilësisë në Arsim, Rron Gjinovci, në serinë e ‘TruAktiv Talks’. Gjatë bisedës do të potencohet rëndësia dhe ndikimi që…

Details

U mbajt ceremonie solemne e ndërrimit të Komandës së KFOR-it

Në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it “Film City” në Prishtinë, sot (28.11.18) u bë ndërrimi i komandës nga komandanti në largim i KFOR-it, gjeneral majori Salvatore Cuoci, tek komandanti i tanishëm, gjeneral major Lorenzo D’Addario. Në prani të përfaqësuesve të shumtë vendor e ndërkombëtar, ish gjenerali Cuoci vlerësoi punën e tij që kishte bërë përgjatë…

Details

Ka filluar aksioni humanitar ‘Vrapo Babadimër’

Edicioni i 3-të i aksionit humanitar për festat e fundvitit ‘Vrapo Babadimër’, ka filluar edhe këtë vit për të ndihmuar familjet në nevoj. Ky aksion ka filluar në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ në Prishtinë, ku të gjithë të  interesuarit mund të ndihmojnë duke blerë kostumin e babadimrit me çmimin prej 10 eurosh për të rritur ndërsa…

Details

STOP ngacmimeve online

Po vazhdojnë aktivitetet për ndërgjegjësimin e popullatës për luftën kundër ngacmimit online, organizuar nga Cyber Security and Privacy. Meqenëse ngacmimi online është një dukuri mjaft shqetësuese, në Kosovë e më gjërë po mbahen trajnime, fushata ndërgjegjësuese dhe konferenca për të zhdukur këtë dukuri negative. Të gjitha këto aktivitete kanë për qëllim që të gjithë bashkërisht…

Details

Filmi dokumentar që bën bashkë gra të etniteteve të ndryshme

Organizuar nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë, UNMIK-u, sot (28.11.2018) në Etno House në Graçanisë, do të jepet premiera e dokumentarit “Jo prona jote”. Ky film dokumentar do të shfaqet në kuadër të fushatës ‘16 Ditë të Aktivizmit kundër Dhunës në Baza Gjinore në Kosovë’, me temën “Më Dëgjo edhe Mua”. Filmi repsektiv…

Details

Diskutim mbi rrezikshmërinë e gazetarëve

Rrezikshmëria e gazetarëve gjatë raportimit është një çështje e diskutuar globalisht. Për të diskutuar dhe për të mbajtur një trajnim lidhur me rreziqet ligjore dhe fizike me të cilat përballen gazetarët, me theks të veçantë kur mbulojnë temat për korrupsionin, në ambientet e revistës ‘Kosovo 2.0’ në Prishtinë, me datën 29 Nëntor të këtij viti,…

Details

Mbahet konferencë për ajrin e ndotur dhe planifikimin hapsinor

Ambasada Franceze në Kosovë dhe Fondacioni i Gjelbër i Ballkanit (BGF), këtë të enjte (29 nëntor) do të mbajnë konferencë për Ndotjen e Ajrit dhe Planifikimin Urban, që do të mbahet në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës në Prishtinë, nga ora 15:30. Në këtë konferencë të nivelit të lartë do të mundësohet diskutimi i sfidave politike…

Details