Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 janar te vitit 1961, Bob Dylan e përmbushi ëndrrën duke takuar idhullin e tij Woody Guthrie, i cili po dilte nga një spital ku ishte trajtuar. Ai i dha Dylan-it një kartolinë ku shkruhej: “Unë nuk kam vdekur akoma“. Në këtë datë të vitit 1996, George Michael mori kryesimin e toplistës britanike me…

Details

Ministria e Arsimit: ’’Shkollat duhet t’i mbajmë të hapura dhe të sigurta’’

Me propozimin e Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, procesi edukativo –arsimor në institucionet e arsimit parauniversitar të të gjitha niveleve zhvillohet sipas Udhëzuesit të MASHTIT, për organizimin e procesit mësimor në kushtet e pandemisë Covid-19, me obligimin që të respektohen masat mbrojtëse të përcaktuara nga IKSHPK. Udhëzuesi për organizimin e procesit mësimor në…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Për rëndësinë e muzikës dhe ndikimin që ka ajo në disponimin e gjithsecilit, më së miri e dinë dëgjuesit e Radio KFOR-it, të cilët çdo ditë e shijojnë atë përmes frekuencave si dhe përmes platformave të ndryshme online. Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni edhe disa nga këngët e shumta premierë, të publikuara nga…

Details

Shënohet sot ‘Dita e Argëtimit në Punë’

Fjalët ‘punë’ dhe ‘argëtim” rrallë i gjejmë në të njëjtën fjali, mirëpo kur flasim për Radio K4 kjo nuk vlen, sepse kur merr energjinë pozitive nga dëgjuesit e shumtë, puna aty nuk mund të mos jetë argëtuese. Në shënimin e ‘Ditës së Argëtimit në Punë’, më 28 janar, kujtojani vetës së sa shumë kohë kaloni…

Details

Vend i lirë pune në KFOR

Kontingjenti zviceran i KFOR-it ka nevojë për një punëtor për pastrimin dhe mirëmbajtjen e ambienteve të ndryshme, si tualetet, dhomat e fjetjes, dhomat e ngrënies dhe hapësirat e jashtme në kampin Novosellë. Kandidati duhet të plotësojë këto kushte: Të ketë të përfunduar edukimin 8 vjeçar; Të ketë 1 vit përvojë punë në një kompani Për…

Details

Shkolla e mesme, një periudhë sfiduese dhe e bukur për nxënësit

Shkolla e Mesme fillon si një periudhë tranzicioni për nxënësit, duke ndryshuar shoqërinë, ambientin e gjithashtu edhe metodën e mësimeve. Përshtatja e nxënësve gjatë këtyre studimeve mund të jetë e vështirë dhe të ndikojë direkt edhe në mësimnxënien e tyre. Fatmirësisht, janë disa këshilla mjaft të vyera të cilat ndihmojnë në kapërcimin e kësaj gjendje,…

Details