“Rreziqet e një historie të vetme”, në Kinemanë Jusuf Gërvalla

Në kuadër të projektit të ANIBAR-it “Promovimi i Trashëgimisë Kulturore dhe Rritja e Dialogut Ndërmjet Komuniteteve”, me datë nëntë shkurt do të organizohet ngjarja “Rreziqet e një historie të vetme”. Ky projekt është pjesë e një granti të financiar nga projekti “Dialogu ndërmjet komuniteteve përmes ruajtjes gjithëpërfshirëse të trashëgimisë kulturore”, i implementuar nga UNDP-ja në…

Details

Nesër fillon edicioni i dytë i ‘Mentoring Walk Kosova’

Fuqizimi i grave në fushën e ndërmarrësisë  dhe biznesit, do të jetë prioritet i organizatës ‘Business Consultants Council’ dhe kompanisë ‘Melita & Partners’, të cilët do të  organizojnë edicionin e dyte të aktivitetit ‘Mentoring Walk Kosova’. Ky edicion ofron platformën mentoruese, përfitimet dhe procedurat e regjistrimit të grave në biznes, duke filluar nga nesër (05.02.19)…

Details

ISP ofron “Mësim të hapur” për të gjithë nxënësit

International School of Prishtina, duke filluar nga data 31 janar, ka filluar me organizimin “Mësim i hapur”, për të gjithë nxënësit. Shkolla ka njoftuar se “Mësimi i hapur”, do të mbahet edhe sot në klasat e kësaj shkolle. Gjithashtu është bërë e ditur se do të ketë edhe dhurata dhe një mikëpritje të ngrohtë për…

Details

Vjen së shpejti Premierë shfaqja e Baletit “Andërr”

Pas një agjende të pasur me shfaqje të shumta vitin që shkoi, më 14 shkurt, Baleti Kombëtar i Kosovës e vazhdon repertoarin e tij me shfaqjen e Premierës së parë për vitin 2019. Do të jetë shfaqja “Andërr”, me koreografi të Kreshnik Musollit, e cila trajton kohën, në kuptimin që atë askush nuk mund ta…

Details

Koncert Recital me ‘Tingujt e flautit’

Më 6 shkurt , Festivali ‘Tingujt e Flautit’ do të mbajë Koncert Recital me fillim nga ora 20:00, në Filharmoninë e Kosovës. Në njoftimin e mbajtjes së koncertit, është publikuar edhe programi i cili përmbanë: Franz Benda Flute Concerto in E minor; Allegro con brio Adagio un poco andante Presto; Fryderyk Chopin Scherzo in E…

Details

E shtuna plot argëtim për çiklistët

Dashamirët e çiklizmit, këtë të shtunë (02.02.19), i pret një aventurë fantastike, përmes udhëtimit që do të zhvillohet në relacionin Prishtinë-Makovc-Mramor. Ky udhëtim organizohet nga “Bike Frienldy Café” dhe “Shop powered by Supercylists”, të cilët ftojnë të gjithë të interesuarit për tu bërë pjesë e kësaj përvoje. Nisja e çiklistëve do të bëhet këtë të shtunë…

Details