Nis së shpejti Festivali Ndërkombëtar i Letërsisë dhe Grafikës

Nga data 10 deri më 13 maj, Prishtina do të pasurohet me dy ngjarje më shumë, kësaj radhe nga spektri letrar dhe ai artistik, përmes edicionit të 9-të të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë “Polip” dhe edicionit të parë të Festivalit Ndërkombëtar të Grafikës, që do të mbahen në Modalarium të Fakultetit të Arkitekturës. Këto ngjarje…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Zjarrfikësve’

‘Dita Ndërkombëtare e Zjarrfikësve’ shënohet çdo 4 maj, e themeluar në vitin 1999 pas vdekjes së pesë zjarrfikësve në ngjarjet tragjike në një zjarr në Australi. Zjarrfikësit nderohen në këtë ditë në mbarë botën dhe falenderohen për punën e madhe që bëjnë duke rrezikuar jetën e tyre çdo herë që ata thirren në detyrë. Kryesues…

Details

Mbrëmje poezie nën tingujt e gurgullimave të Lumbardhit

E organizaur nga ‘Prizren Youth Power’ dhe ‘Peer Educators Network’ (PEN), nesër (04.05.19) organizojnë mbrëmje letrare. Ky aktivitet fillon në ora 18:00, në Sheshin e qytetit Keji,  dhe ka për qëllim që përmes artit poetik të shfaqë dhe të nxisë diskutimin rreth “Diskriminimit racor, gjinor dhe rëndësisë së artit”, në adresimin e këtyre dukurive. Përveç…

Details

Shijo natyrën duke e pastruar atë!

Balkan Natural Adventure si ofruesi kryesor i shërbimit të turizmit në Kosovë, që nesër (4 maj), në ora 9:00, në Qendrën e Vizitorëve në Pejë, organizojnë aktivitetin e pastrimit të ambientit. Te gjithë ata që e duan ambientin e pastër dhe duan t’i bashkon aktivitetit të lartpërmendur, do të kenë të nesërmen më 5 Maj,…

Details

3 Maji – Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

‘Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit’ festohet çdo vit më 3 maj, datë në të cilën është miratuar Deklarata ‘Windhoek’. Kjo ditë është themeluar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në dhjetor të vitit 1993, si një zgjatim i Seminarit mbi Promovimin e një shtypi të pavarur dhe pluralist afrikan. Neni 19 i…

Details

Mbahet punëtori artizanale në ‘Termokiss’

Artizanati mbetet një profesion i çmuar, të cilin mjeshtrit popullorë e kanë përcjellë ndër shekuj zanatin e tyre, nga brezi në brez. Për të mësuar më shumë rreth punëdores artizanale, të shtunën (4 Maj), në Termokiss, prej orës 14:00 do të mbahet një punëtori, ku të interesuarat mund të marrin me vete makinën e qepjes,…

Details