Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Përkthimit’, profesioni që na bashkon me botën

Përkthimi pa dyshim është një nga profesionet më të rëndësishme në botë. Nëpërmes përkthimit ne thyejmë çdo barrierë gjuhësore dhe depërtojmë në çdo pjesë të botës, përmes fjalëve që vijnë në gjuhën tonë të përkthyera, duke pasuruar botën tonë dhe duke na bashkuar me njëri-tjetrin. Për të vlerësuar dhe për të njohur kontributin e përkthyesve…

Details

‘UN Women’ dhe ‘SIDA’ mbështesin vendet e Ballkanit në avancimin e barazisë gjinore

Organizata “UN Women” dhe “SIDA – Bashkëpunimi Ndërkombëtar Suedez për Zhvillim”, kanë nisur një iniciativë katër vjeçare për t’i mbështetur qeveritë e vendeve të Ballkanit për avancimin e barazisë gjinore. Në lidhje me këtë iniciativë, Radio KFOR-i ka kontaktuar shefen e Zyrës së “UN Women” në Kosovë, Vlora Tuzi Nushi, e cila tha: “Prezantimi i…

Details

Sot përfundon ‘Art Without Limit International Film Festival’

Sot, më 30 shtator përfundon festivali ‘Art Without Limit International Film Festival’, i cili ka filluar më 28 shtator.  Megjithëse fillimisht ishte planifikuar të mbahej në Kino Armata në Prishtinë, për shkak të pandemisë ‘Covid-19’, ky edicion është mbajtur online.  Ne përmbyllje të festivalit, Drejtori Artistik i ‘Art Without Limit International Film Festival’, Burimi Haliti …

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 30 shtator, të vitit 1955, aktori dhe këngëtari i famshëm James Dean, vdiq në një aksident me makinë, në moshën 24 vjeçare. Ai mbahet mend si një ikonë kulturore e rinisë amerikane dhe për rolin e tij në filmin ‘Rebel Whithout a Cause’. – Në këtë datë, të vitit 2006, këngëtari Justin Timberlake,…

Details

‘Feniks’ në mbështetje të personave me aftësi të kufizuara

Shoqata për mbështetjen e punësimit të personave me aftësi të kufizuar “Feniks”, përmes projektit “Trajnime profesionale për tregun e lirë të punës të personave të verbër dhe me aftësi të tjera të kufizuara”,  fton këto kategori nga regjioni i Prishtinës për mbajtjen e trajnimit profesional në fushën e paketimit të letrës dhe mundësi punësimi në…

Details

Sot shënohet ‘Dita botërore e Zemrës’

Organizata Botërore e Shëndetësisë, tregon se sëmundjet kardiovaskulare marrin jetën e 17.9 milion njerëzve çdo vit, që përbën 31% e të gjitha vdekjeve globale. Për të përmirësuar shëndetin global dhe për të inkurajuar njerëzit të bëjnë ndryshime në stilin e tyre të jetës dhe duke promovuar edukimin ndërkombëtar për rëndësinë dhe ruajtjen e zemrës ‘Fondacioni…

Details

Thënie frymëzuese dhe motivuese për paqen

Thëniet frymëzuese, motivuese kanë një aftësi të mahnitshme për të ndryshuar mënyrën e jetesës, sepse duke ndryshuar të menduarit, ju ndryshoni cilësinë e jetës tuaj, ndonjëherë në çast. Prandaj jepini vetes paqen e brendshme që meritoni duke lexuar disa thënie për paqen: -“Nëse nuk kemi paqe, kjo ndodh për shkak se kemi harruar që i…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e së Drejtës për Informim dhe Qasje në Informacione’

Duke njohur rëndësinë dhe të drejtën e qasjes në informacione publike, Asambleja e 74-të e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli 28 Shtatorin si ‘Ditën Ndërkombëtare për Qasjen Universale në Informacione’. Qasja universale në informacion do të thotë që të gjithë kanë të drejtë të kërkojnë, marrin dhe japin informacione. Kjo e drejtë është pjesë…

Details