TruAktiv vazhdon me aktivitete për të rinj

Organizata ‘TruAktiv’ që nxit mendimin kritik në shoqëri, ka vazhduar aktivitetet mujore të shfaqjes së filmit dhe dhurimit të librave në qytetin e Pejës. Aktiviteti i radhës do të fillojë me datën 23 janar nga ora 19:00, në Kino ‘Jusuf Gërvalla’ në Pejë, ku do të shfaqet filmi ‘Leaving the Cult’. Filmi rrëfen një histori…

Details

Mirishahe Syla e ftuara e radhës në “Feminist Talk”

Në kuadër të “Feminist Talk”, Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” në bashkëpunim me Kolektivin për Mendim dhe Veprim Feminist do të organizojnë bisedën e radhës me studiuesen e çështjeve gjinore, Mirishahe Syla. Në kuadër të kësaj bisede, e cila do të mbahet të enjten (23.01.2020), do të diskutohet për ekofeminizmin. Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me Znj.…

Details

Prezantohet dokumentari “Udhëve të Argjendarëve Prizrenas”

Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosovo), nesër (22 janar), në DokuKino nga ora 19:00,  prezanton dokumentarin “Udhëve të argjendarëve prizrenas”, të realizuar nga Rina Geci. Dokumentari sjell gjashtë video-portrete të mjeshtërve filigranistë nga Prizreni, ku nëpërmjet rrëfimeve dhe shfaqjes së fotografive, dokumenteve dhe video-materialet nga arkivat personale, ndiqen rrugëtimet e argjendarëve protagonistë në…

Details

Policia e Kosovës me apel për ngasësit e automjeteve

Megjithëse në vitin 2019, 16-të persona më pak kanë humbur jetën në aksidente trafiku se sa në vitin paraprak, numri i aksidenteve fatale mbetet ende shqetësues. Pikërisht për këtë Radio KFOR-i kontaktoi zëdhënësin e Policisë së Kosovës, Daut Hoxha i cili tregoi shkaqet kryesore që rrisin numrin e aksidenteve: “Pakujdesia, përqendrimi i pamjaftueshëm dhe tejkalimi…

Details

Nesër fillon ‘Java e Matematikës dhe Robotikës’

Fëmijët do të kenë mundësi të ndërtojnë struktura komplekse përmes lojës puzzle, të zgjedhin gjëegjëza nga objketet e printuara 3D dhe të luajnë rolin e detektivit përmes dekodimit të mesazheve të fshehura. Të gjitha këto aktivitete të lartpërmendura, do të organizohen në Javën e Matematikës dhe Robotikës, një aktivitet ky i veçantë, i organizuar nga…

Details

Sonte shfaqet filmi “Reconnect to something bigger”

“Reconnect to something bigger” është filmi i radhës që do të shfaqet në kuadër të programit “Project Space”, organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Shfaqja e këtij filmi do të bëhet sonte (20 Janar 2020), duke filluar nga ora 19:00. Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxheren për komunikim në Fondacionin “Shtatëmbëdhjetë”, Slihana Klisurica, e cila tha: “E gjithë…

Details

Këtë javë fillon ‘Konferenca ndërkombëtare për siguri rrugore’

Në Vushtrri këtë vit për herë të shtatë me radhë, do të organizohet ‘Konferenca ndërkombëtare për siguri publike dhe mobilitet’. Të gjitha institucionet dhe organizatat e sigurisë publike në vend duke përfshirë edhe ekspertë ndërkombëtarë, do të bëhen bashkë me 23 janar, për të diskutuar rreth sigurisë rrugore dhe publike, për të ndihmuar në rritjen…

Details