Ka filluar loja e re shpërblyese në Radio KFOR

Radio i KFOR-i ju fton që të aplikoni në lojën shpërblyese, për fotografinë e cila më së miri pasqyron temën ‘Toleranca’. Të drejtë konkurimi kanë të gjithë, pavarësisht nga mosha, gjinia apo kombësia… E rëndësishme është vetëm që të shkrepni një foto e cila e paraqet më së miri tolerancën dhe të na e dërgoni…

Details

Zebra shumëngjyrëshe, për të shtuar siguri në trafik

Me qëllim të shtimit të vetëdijesimit të sigurisë në trafik, Organizata Joqeveritare “EC Ma Ndryshe”, ka realizuar projektin “Zebra shumëngjyrëshe”. Meqë rrugët më të frekuentuara nga nxënësit dhe automjetet në qytetin e Prizrenit janë ato në afërsi të Shkollave fillore dhe të mesme të ulëta “Mustafa Bakiu” dhe “Emin Duraku” si dhe shkollës së mesme…

Details

19 Nëntor – Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gazetarëve

‘Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Gazetarëve’, shënohet për të përkujtuar të gjithë ata gazetarë që kanë humbur jetën ndër vite, gjatë kryerjes së detyrës profesionale. Sipas Komitetit për Mbrojtjen e Gazetarëve (CPJ), një organizatë me bazë në New York dhe që mbron lirinë e shtypit, ka treguar se vetëm gjatë vitit 2018 janë vrarë së…

Details

16 Nëntori ‘Dita Ndërkombëtare për Tolerancë’

Toleranca është një akt njerëzor, prandaj Kombet e Bashkuara janë të angazhuara për forcimin e tolerancës duke nxitur mirëkuptimin reciprok mes popujve dhe kulturave të ndryshme në botë. Në vitin 1996, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së (me rezolutën 51/95) ftoi shtetet anëtare të OKB-së që më 16 nëntor të shënojnë “Ditën Ndërkombëtare për Tolerancë”. Përveç…

Details

Së shpejti ndahet çmimi për storien më të mirë kundër korrupsionit

UNDP-ja në Kosovë, përmes projekt përkrahjes për Përpjekjet Kundër Korrupsionit në Kosovë (SAEK II), mbështetur nga Qeveria e Zvicrës (SDC) dhe Qeveria e Danimarkës (DANIDA), do të ndaj çmimin për storien më të mirë kundër korrupsionit për vitin 2018. Ky çmim vlerëson publikisht kontributet e gazetarëve të guximshëm, të cilët përmes artikujve të tyre rrisin…

Details

Shkëmbeni një libër të vjetër, me një libër të ri

Aktiviteti i radhës i organizuar nga ‘European College of Kosovo’, me 17 Nëntor të këtij viti duke filluar nga ora 11: 00 do t’i mundësoj të  gjithë adhuruesve të librit të shkëmbejnë libra të vjetër me të rinj. Ky organizim do të ndihmoj të interesuarit të njihen me tituj të rinj të letërsisë por edhe…

Details

Ka filluar “Java e Ndërmarrësisë” në Kosovë

Ka filluar ‘Java e Ndërmarrësisë’ e organizuar nga ‘Kosovar Youth Council’, në bashkëpunim me ‘UN Youth Task Force’, e cila përmes një paneli të diskutimit do të shqyrtoj temën “Social Entrepreneurship”. Se cila ka qenë përmbajtja e këtij paneli dhe me çfarë konkretisht mirret kjo Organizatë Joqeveritare, Radio KFOR-i ka realizuar një intervistë me drejtoreshën…

Details

Nata e poezisë ‘Slam’ në Prishtinë

Klubi i leximit, shkrimit dhe artit në ‘Universitetin Amerikan’ në Kosovë, në bashkëpunim me qendrën ‘Termokiss’ në Prishtinë, me 21 Nëntor të këtij viti kanë organizuar natën e poezisë ‘Slam’, që i dedikohet poezisë së këtij zhanri. Duke filluar nga ora 19:00 të gjithë të ineresuarit do të kenë mundësi të performojnë me tema të…

Details