Mundësi për trajnime dhe punë praktike për të rinjtë

Është lansuar projekti “Ndërmjetësimi në punë për të rinjtë – në skemat: Trajnim në Punë dhe Praktikë në Punë”. Ky program do të ofroj praktikë dhe trajnime për rreth 200 të rinj, të moshave 18 deri në 24 vjeç, në tërë rajonet e Kosovës si masë për ngritjen e punësimit. Programi është trepalësh dhe përbëhet…

Details

Zgjedhje të reja në Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK ), njofton se kuvendi i jashtëzakonshëm për zgjedhjen e Kryetarit të Bordit dhe Anëtarëve të Bordit të AGK-së, do të mbahet me datën 31 Korrik (e martë) nga ora 14:00 në objektin e “American School of Kosova” (ASK), pranë Pallatit të Rinisë në Prishtinë. Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës…

Details

“VULE” në kërkim të artistëve

Nëse ndonjëherë keni menduar se keni talent për aktrim, tani është momenti i juaj, pasi filmi artistik i metrazhit të shkurtër “VULE”, me skenar dhe regji të Valmir Tertini, ka hapur audicionin e castingut. Në njoftim thuhet se kërkohen femra dhe meshkuj nga mosha 20 deri në 35 vjeç. Të dhënat e juaja personale si…

Details

Aktivitete në kuadër të festivalit ‘Anibar’

Festivali ndërkombëtar i animacionit ‘Anibar’ në Kosovë, do të fillojë edicionin e 9-të me datën 13 Gusht, në qytetin e Pejës. Mirëpo, si pjesë e ‘Anibar On Tour’ veçse kanë filluar aktivitete të ndryshme. Nesër (26.07.18) në Mitrovicë do të organizohet shfaqja e filmave të animuar nga ora 20:30 në Bibliotekën e qytetit. Në këtë…

Details

Aktivitet sportiv në basketboll

‘Federata e Basketbollit të Kosovës’ në bashkëpunim me ‘Shoqatën e Streetball Kosova’ dhe me ‘FIBA Evropën’, do të organizojnë aktivitetin sportiv 3×3 në kuadër të ‘Kampionatit Evropian FIBA U18’. Të premten (27.07.2018) të gjithë fëmijët e Kampit Nacional në basketboll nga të dy gjinitë, ftohen që të marrin pjesë në palestrën ‘1 Tetori’ në Prishtinë,…

Details

Përfundon rrugëtimi i “Karvanit Kulturor”

Si pjesë e programit “Ta avancojmë Kosovën së bashku – Zgjidhja Lokale” i pari “Karvan Kulturor” gjatë ditës së djeshme ishte vendosur në Graçanicë dhe kështu me sukses përfundoi prezantimin e tij të parë të trashëgimisë kulturore të komuniteteve që jetojnë në Kosovë. Edhe pse fokusi i tre ngjarjeve të para ishte shfaqja e veshjeve…

Details

Së shpejti fillon “Camp n Hike 2018”

Të pasionuarit e natyrës do të kenë mundësi ta shijojnë atë duke marrur pjesë në edicionin e pestë të “Camp n Hike 2018”, e cila do të mbahet më 4 dhe 5 Gusht. Me ketë rast do të vizitohet Maja e Njerit me lartësi 2.658 m, vargmali i Rudokës në Sharrin jugor, në Brod dhe…

Details

Camp ‘n Hike 2018

Të pasionuarit e natyrës do të kenë mundësi ta shijojnë atë duke marrur pjesë në edicionin e pestë të “Camp n Hike 2018”, e cila do të mbahet më 4 dhe 5 Gusht. Me ketë rast do të vizitohet Maja e Njerit me lartësi 2.658 m, vargmali i Rudokës në Sharrin jugor, në Brod dhe…

Details

Prishtina hapi panairin tradicional me veshje e ushqime tradicionale

Veshjet e ushqimet tradicionale ishin dje në qendër të vëmendjes në hapjen e panairit të organizuar nga Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike. Në këtë panair të hapur në Prishtinë po marrin pjesë më shumë se 70 prodhues dhe shoqata nga vendi e treva të tjera shqiptare. Po ashtu njoftohet se në kuadër të këtij…

Details

Arti përmes riciklimit

Organizata jo-qeveritare ‘Kosovo Art Exchange Gallery’ (KAE), ka hapur aplikimin për artistë të cilët krijojnë art me objekte të gjetura dhe material të riciklueshme. Kjo galeri inkurajon të gjithë krijuesit inovativ të cilët mund të krijojnë art pa dëmtuar ambientin. Artistët pjesëmarrës mund të marrin pjesë me dy punime dhe veprat e artit që do…

Details