Xhiro me biçikleta në Majën e Zezë

Për të gjithë çiklistët dhe meraklitë e biçikletave Klubi Urban Bike 06 ka një njoftim të veçantë, i cili këtë të diel (25 gusht) ju fton për një xhiro, si asnjëherë më parë, në “Majën e Zezë”. Klubi në fjalë ka qenë shume i zënë gjatë kësaj vere, vetëm nga 22 qershori kanë organizuar 10…

Details

Kosova Women 4 Women bën thirrje për grante

Tashmë është bërë lansimi i thirrjes për grante “Start-up” i projektit ”W omen’s oportunities in Market, Economy and Networking”, ”Mundësitë e grave në Treg, Ekonomi dhe Rrjetëzim”, që përfshinë shumën deri në 3,000 Euro. Qëllimet e grantit respektiv janë:  krijimi i punësimit dhe mbështetjes për tregun e punës në Kosovë, zhvillimi i bizneseve të grave…

Details

Përmes sportit mësojmë më shumë për ruajtjen e ambientit

Me qëllim të ruajtjes së natyrës përmes riciklimit të shisheve të plastikës, “BasketShishe” organizon nesër (23 gusht), në ora 17:00, në hapësirën e oborrit të bibliotekës së qytetit në Gjilan, takimin e parë me nxënës dhe qytetarë të kësaj komune. Më shumë hollësi përsa i përket gërshetimit në mes të argëtimit përmes sportit dhe vetëdijesimit…

Details

Për herë të parë Gjakova organizon ‘Streetball 2019’

Qyteti i Gjakovës do të jetë nikoqir i ndeshjes së parë në ‘Streetball’, ku do të mbahen garat në këtë sport, me 25 gusht nga ora 12:00. Gara një ditore do të përfshijë 12 ekipe pjesëmarrëse, ndërkaq dy ekipet finaliste do të shpërblehen me medalje. Për këtë ngjarje Radio KFOR-i kontaktoi organizatorin e kësaj ndeshje,…

Details

Organizohet mini- maratonë për shkollimin e fëmijëve

Më datë 31 gusht, në Prishtinë do të organizohet për herë të parë mini-maratona – ‘Vrapojmë për Dije’, e cila ka karakter humanitarë për të ndihmuar fëmijët e komuniteteve për shkollimin e tyre. Këtë mini-maratonë humanitare po e organizon Organizata Joqeveritare “Zëri i Romëve, Ashkalive dhe Egjiptasve”,  ku zyrtari për edukim, Fisnik Bajrami, për Radio…

Details

Vazhdon realizimi i kampeve multietnike për të rinj

Me moton “Të rinjtë me një të ardhme më të mirë”, Misioni i OSBE-së në Kosovë ka realizuar kohë më parë kampin tre-ditor për të rinjtë, i cili ka mbështetur dy Komitete Lokale të Sigurisë Publike (KLSP). Aktiviteti kishte për qëllim promovimin e marrëdhënieve multi-etnike dhe rritjen e bashkëpunimit midis të rinjve të etnive të…

Details

Kujtohet përmes filmave artisti i madh Faruk Begolli

Organizuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe Kosovafilmi në bashkëpunim me Drejtorinë e Kulturës të Komunës së Prishtinës, më 23,24 dhe 25 gusht do të kujtohet jeta dhe vepra e njërit prej personaliteteve më të rëndësishme të Teatrit dhe Kinematografisë së Kosovës, prof Faruk Begollit. Përgjatë 3 ditëve, do të shfaqen disa prej filmave të…

Details