Këndi Amerikan sjell leximin inovativ në Kindle

Më fillimin e vitin 2019, a keni edhe ju qëllime që i keni vënë vetes? A është edhe avancimi i gjuhës angleze një ndër qëllimet e juaja këtë vit? Nëse po, Këndi Amerikan në Prishtinë po sjell një metodë shumë efikase për këtë. “Klubi i lexuesëve në Kindle” është ngjarja që më 15 janar me…

Details

Rrjeti OJQ-ve, Demokraica filon këtu ndanë “Çmimin vjetor për kontribut të veçantë për shoqërinë”

Rrjeti i OJQ-ve, “DEMOKRACIA FILLON KËTU” do të ndaj çmimin vjetor për kontribut të veçantë për shoqërinë nga komuna e Podujevës, si vlerësim që i bëhet personaliteteve të ndryshme nga shoqëria civile. “Duke ndarë këtë çmim ne synojmë të inkurajojmë të rinjtë dhe të nxisim ndryshime pozitive në komunën e Podujevës” thanë për Radio KFOR-in,përfaqësuesit…

Details

Trajnim falas për karrierë në Skënderaj

Më 12 janar, duke filluar nga ora 10:30,  në komunën  e Skënderajt do të mbahet trajnim falas për karrierë.   Ky trajnim vjen në kuadër të projektit “Edukimi dhe Riintegrimi përmes Zhvillimit në Karrierë”, të cilin është duke e implementuar OJQ Yellow dhe është finacuar nga GIZ. Përmes këtij projekti synohet të përgatiten të rinjët…

Details

Dua Lipa së shpejti publikon këngën e re

Pop ylli botëror Dua Lipa ka prekur majat e suksesit vitin që sapo kemi lënë pas. Ajo është paraqitur në shumë festivale duke sjellur hite të shumta dhe duke u vlerësuar me çmime prestigjioze. Së fundmi ajo ka paralajmruar se po punon në këngën e saj më të re të titulluar ‘Swan Song’. Kjo këngë…

Details

10 librat më shitur gjatë vitit 2018

Meqë filluam vitin e ri 2019, në vazhdim do t’ju sjellim titujt e librave më të shitur përgjatë vitit 2018. Për të ditur më shumë dhe më saktë, ne kemi kontaktuar Librarinë Dukagjini, nga të cilët morëm të dhëna se cilët ishin librat më të shitur, duke përfshirë periudhën kohore nga janari e deri në…

Details

Bota hyn në vitin e ri

Në mbarë botën kultura dhe popuj të ndryshëm kanë mirëpritur hyrjen në vitin e ri 2019. Në këtë festë globale mijëra njerëz kanë pritur vitin e ri në mënyra të ndryshme. Prishtina mblodhi qindra njerëz në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ duke argëtuar njerëzit me program të larmishëm artisitik me artistë dhe performanca të shumta duke përmbyllur…

Details

Televizioni gjermano-frances me dokumentar për Baletin e Kosovës

Pas sukseseve të njëpasnjëshme që Baleti Kombëtar i Kosovës gëzoi gjatë vitit 2018, edhe ky fillim vit është shumë i veçantë për ta, meqenëse  Televizioni i famshëm gjermano-francez “ARTE” ka realizuar një dokumentar për ta. Televizioni fillon rrëfimin duke treguar se balerinët përmes artit të tyre duan të inkurajojnë bashkatdhetarët e tyre që të mos…

Details

Bota hyn në vitin e ri

Në mbarë botën kultura dhe popuj të ndryshëm kanë mirëpritur hyrjen në vitin e ri 2019. Në këtë festë globale mijëra njerëz kanë pritur vitin e ri në mënyra të ndryshme. Prishtina mblodhi qindra njerëz në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ duke argëtuar njerëzit me program të larmishëm artisitik me artistë dhe performanca të shumta duke përmbyllur…

Details