Themelohet Qendra për Karrierë në Prishtinë

Duke e kuptuar rëndësine e orientimit për karrierë për nxënësit e shkollave profesionale, Agjencia për Arsim dhe Aftësim Profesional dhe Arsim për të Rritur, inauguron sot (24 tetor), në SHMLT “Shtjefën Gjeçovi”, në Prishtinë, Qendrën për Karrierë. Kjo qendër është themeluar si rezultat i një partneriteti dhe bashkë-investimi në mes të Agjencisë për Arsim dhe…

Details

Fushatë kundër dhunës në familje “Ndaleni heshtjen: Flisni me zë të lartë, flisni hapur”

“American Corner” në Kosovë ka paraparë organizimin e disa aktiviteteve për shënimin e muajit tetor, si muaj të ndërgjegjësimit kundër dhunës në familje. Sot (24 tetor), duke filluar nga ora 17:00, në hapësirat e Bibliotekës “Pjetër Bogdani” në Prishtinë do të shfaqet filmi amerikan i vitit 1991, “Sleeping with the Enemy” nga regjisori Joseph Ruben.…

Details

Mbahet “Seminari i Mirëqenies së Kafshëve të Shoqërimit”

Nesër (25 tetor), do të mbahet “Seminari i Mirëqenies së Kafshëve të Shoqërimit”, organizuar nga Shoqata e Veterinarëve për Kafshë të Shoqërimit në Kosovë. Ky Seminar do të mbahet nga ora 09:30 deri në orën 17:00, ndërsa ligjërues do të jetë profesori i Fakultetit të Veterinarisë nga Shkupi, Vlatko Ilieski. Radio KFOR-i ka kontaktuar kryetarin…

Details

Pse duhet ta respektojmë kodin e veshjes?

Kodi i veshjes përmban më shumë sekrete sesa ne mund të mendojmë. Veshja dhe pamja përcjellin mesazhe mbi personalitetin tonë tek njerëzit e tjerë. Andaj, duhet të jemi të kujdesshëm kur zgjedhim se si duam të dukemi. Pa thënë asnjë fjalë, vetëm përmes gjuhës së trupit dhe veshjes tonë, njerëzit janë të aftë të krijojnë…

Details

Ushtrim i suksesshëm i KFOR-it në veri të Kosovës

Trupat e KFOR RC-E zhvilluan një stërvitje shumëkombëshe të njësisë ajrore të quajtur ‘Amber Castel’ në bashkëpunim me personelin e KTRBN. Ushtarët përfunduan operacionin e zonës së uljes nga helikopterët, duke demonstruar bashkëpunim të shkëlqyer me njësitë tjera të KFOR-it, si dhe duke dëshmuar aftësi të fuqishme dhe të besueshme në  përmbushjen e misionit të…

Details

Shfrytëzimi i kohës së lirë nga meshkujt dhe femrat

Në këtë dinamizëm jetësor që pothuajse të gjithëve na ka kapluar, koha e lirë është gjithnjë e më e paktë dhe për shumkë të qenurit i/e lirë ndodh rrallë, për të mos thënë fare.  Megjithatë, secili prej nesh kemi nevojë për tu shkëputur nga përditshmëria që shpesh mund të jetë e mundimshme e stresuese. Kohë…

Details

Mbahet edicioni i katërt i Festivalit të Gjelbër

“Klubi i Prodhuesve të Kosovës” dhe “Green Business Kosovo” do të organizojnë edicionin e katërt,  “Green Festival” i cili i dedikohet sektorit të gjelbër në Kosovë, me  qëllim kryesor rritjen e tregjeve dhe promovimin e bizneseve në fushën e energjisë solare, atë eficiente dhe të riciklimit. Ky Festival do të mbahet më 30 dhe 31…

Details

‘Play International Kosova’ 20 vite promovim të bashkëjetesës multietnike

Organizata jo-qeveritare ‘Play International Kosova’, këtë të shtunë (26 tetor), nga ora 07:00, në Sheshin “Zahir Pajaziti”, në Prishtinë, do të shënojë 20-të  vjetorin e themelimit të organizatës. Përgjatë rrugëtimit, kjo organizatë ka ndërmarrë aktivitete të shumta sportive, duke bërë bashkë komunitete të ndryshme në Kosovë, duke kontribuar në promovimin e tolerancës, bashkëjetesës dhe harmonisë…

Details

‘Dhuro plastikë për riciklim, merr një frut si shpërblim’

Mbrojtja e ambienti është qenësore për shëndet të mirë dhe qytetari aktive. Për të ndihmuar në këtë aspekt ‘Shkolla e Edukimit Qytetar’, në kuadër të Projektit “Ndërtimi i një Komuniteti të Qëndrueshëm në Mitrovicë”, nesër (24 tetor) do të organizojë një aksion pastrimi në Mitrovicë. Nxënësit e kësaj shkolle po ashtu kanë organizuar një ekspozitë,…

Details

Dita Ndërkombëtare e Aksionit Klimatik shënohet edhe në Kosovë

Nesër (24 tetor), për here të parë në Kosovë do të shënohet “Dita Ndërkombëtare e Aksionit Klimatik”. Kjo ngjarje po organizohet nga ‘Kosovalive’ dhe ka për qëllim vetëdijesimin e qytetarëve për ndryshimet klimatike. Lidhur me këtë aktivitet, Radio KFOR-i ka kontaktuar me mentoren e projekteve në ‘Kosovalive’, Kreshnike Bruçi: “Është hera e parë që po…

Details