Distancë sociale edhe në natën e Vitit të Ri

Kemi hyrë kështu në javën e fundit të vitit 2020. Natyrisht, ky vit ishte jashtëzakonisht sfidues për të gjithë njerëzit anembanë globit. Festat janë zakonisht një kohë për të përqafuar familjen, miqtë dhe më të dashurit tanë, mirëpo mbajtja e maskës, higjienës  dhe mbajtja e distancës sociale, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), nuk do…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 dhjetor të vitit 1956, Elvis Presley bëri histori duke pasur në te njejtën kohë 10 këngë në top listën Billboard. Në këtë datë në vitin 1962, gjatë vizitës së tij të parë në Mbretërinë e Bashkuar, Bob Dylan performoi për herë të parë në Londër. Në po këtë datë të vitit 1964, shërbimi…

Details

Organizatat humanitare ndihmojnë familjet në nevojë

“Bëhu arsyeja që dikush buzëqeshë. Bëhu arsyeja që dikush ndihet i dashur dhe beson në mirësinë e njerëzve”,  kjo thënie nga shkrimtari, Roy T. Bennett, përkufizon rëndësinë që ka humanizmi. Në Kosovë, viti 2020 po mbyllet me ngjarje të ndryshme humanitare, e njëra ndër to është edhe fushata e organizuar nga organizata joqeveritare ‘Nëna dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 dhjetor të vitit 1968, The Beatles u rënditën në vendin e parë në top listat amerikane me albumin ‘The White Album’. Në këtë datë David Bowie u paraqit në ‘The Hard Rock’ në Manchester të Anglisë në turneun e tij ‘Ziggy Stardust’. Në po këtë datë të vitit 2005, Pink Floyd u votuan…

Details

Kaci tregon për aplikimin e artit në flokë

Të kesh një artist të talentuar të flokëve apo grimit është “shpëtim” në shumë situata, e sidomos kur kemi ngjarje të shënuara. Shpeshherë, të dukurit bukur, na bënë që edhe të ndjehemi mirë edhe kur mund të jemi duke kaluar në momente jo edhe aq të këndshme. E pikërisht këtë e bëjnë stilistët, të cilët…

Details

Filmat më të mirë të vitit 2020

Viti 2020 nuk ka qenë aspak i mirë, as për industrinë e filmit, por megjithatë, filmat vazhdonin të prodhoheshin, duke demonstruar më së miri frazën e famshme “The show must go on”. Ky vit edhe pse kërcënonte të shembte industrinë e filmit, Hollywood-i na ofroi një bollëk ofertash që sfiduan frikën, duke na bërë që…

Details

Javë befasuese në teknologji: Bugatti në vend të bredhit e Amazon në vend të PS5 dërgon ushqim për mace

Kur e mendojmë dekorimin e sheshit për fundvit, mendja na shkon tek dekorimet festive, mirëpo Franca ka befasuar me ‘bredhin’’ dekorues këtë viti. Në Molsheim të Francës, autoritetet vendore kanë menduar që për të zbukuruar qendrën e qytetit, të vendosin aty jo pemën e Krishtlindjes, por makinën më të shtrenjtë në botë: Bugatti Voiture Noire.…

Details