Nga amvise në pronare biznesesh

Se gratë e Kosovës që i përkasin komuniteteve të ndryshme, po dëshmohen çdo ditë e më shumë në spektre të ndryshme të jetës, e tregon edhe rasti i fundit, të cilit rast Radio KFOR-i dëshiron t’i kushtojë vëmendje të posaçme. Bëhet fjalë për znj.Mejreme Gerbani dhe znj.Hava Abdullahu, të cilat  po fillojnë një udhëtim të…

Details

Bëhet lansimi i hartës interaktive për të rinjtë

Gjysma e popullsisë nën 25 vjeç dhe 70% nën 30 vjeç, është përbërja e popullsisë së Kosovës, që tregon se vendi ynë ka përbërje të madhe të të rinjve. Pikërisht për këtë arsye, K2.0 do ta lansoj nesër (3 tetor), në ora 17:30, hartën interaktive të rinisë, e cila përmbledhë të dhënat për të rinjtë…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ,më 15 qershor të vitit 2007, votoi për krijimin e  Ditës Ndërkombëtare Kundër Dhunës,  më 2 tetor, e cila përkon me ditëlindjen e Mahatma Gandhi-t, udhëheqës i lëvizjes për pavarësi në Indi dhe mbështetës i filozofisë dhe strategjisë kundër dhunës. Shënimi i një dite të tillë përforcon mesazhin…

Details

Artisti Alban Nuhiu paraqet botën e tij përmes artit

Momente interesante dhe ngjarje të cilat i ka përjetuar piktori dhe fotografi Alban Nuhiu, ka vendosur t’i ndajë me të tjerët përmes një ekspozite që do të hapet në ambientet e fondacionit ‘Shtatëmbëdhjetë’ në Prishtinë, këtë të enjte, duke filluar nga ora 19:00. Alban Nuhiu njihet si piktor, fotograf dhe kinematograf i cili përmes kësaj…

Details

Të gjithë për mjedisin në Termokiss

Meqenëse të gjithë jemi pjesë përbërëse e natyrës dhe e ardhmja jonë dhe e fëmijëve tanë lidhet me diversitetin biologjik, e në anën tjetër është pikërisht faktori njeri, ai i cili po shkatërron mjedisin, bota mbarë, çdo ditë e më shumë po pëson dëmtime të mëdha mjedisore, të cilat po i shkakton vet. Pikërisht për…

Details

Tetori shënon muajin e ndërgjegjësimit kundër kancerit të gjirit

Në gjithë botën, tetori shënon muajin e ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit tek gratë. Gjatë tërë muajit tetor mbahet fushatë vjetore ndërkombëtare që synon të shpërndajë informacion dhe të edukojë njerëzit për rëndësinë e shëndetit të gjirit dhe për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit te gratë dhe vajzat. Ky…

Details

Sonte mbahet Nata e Poezisë: Pasqyrë

Sonte në Prishtinë do të mbahet Nata e Poezisë: Pasqyrë, organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Nata e Poezisë do të mbahet me Agon Rexhepin, ndërsa do të fillojë në orën 19:00. Organizatorët kanë thënë se në këtë event, pjesëmarrësit do të kenë mundësi të shohin pasqyrën dhe të dëgjojnë reflektimin e botës së brendshme të Agon…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare e të Moshuarve

“Të moshuarit duhet të dëgjohen për fjalët e tyre e jo të shihen për pamjen e tyre, ndërsa të rinjtë duhet të shihen, por jo të dëgjohen”, kështu thotë Grace Slick dhe kjo është vetëm njëra ndër qindra thënie që iu janë kushtuar atyre që ne sot u kemi shumë borxh. Data 1 tetor, që…

Details

Mbahet festivali i çajit dhe kafes në Prishtinë

Vazhdon tutje festivali i kafes dhe çajit, në Prishtinë, i cili ka filluar dje dhe vazhdon të mbahet edhe gjatë ditës së sotme. Ky festival është i hapur nga ora 10:00 deri në orën 20:30, në sheshin “Zahir Pajaziti”, ku përveç shërbimit me kafe dhe çaj, risi këtë vit do të jetë muzika live e…

Details