Promovimi dhe ruajtja e këngëve tradicionale përmes festivalit

Sot, në fshatin Grnçarë të Prizrenti për të tretin vit me radhë mbahet “Festivali multietnik i kulturës dhe traditës”, i cili synon të përfshijë të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë. Shoqata e Kulturës “Plejada” është organizatore e këtij festivali. Ata kanë njoftuar se do të ketë më shumë se 100 interpretues nga e gjithë…

Details

Luaj, mëso, krijo në kampin “Back to school”

Pas pushimeve verore, së shpejti nis viti i ri shkollor për të gjithë shkollarët, të cilët në shtator vazhdojnë të pajisen me dije përmes mësim nxënies në vatrën e diturisë, që është shkolla. Për një fillim të mbarë të vitit shkollor, organizuar nga “Education Comes First”, më 30 dhe 31 gusht do të mbahet kampi…

Details

Edita Dula: “Humanizmi mbi të gjitha”

Aktorja dhe humanistja, njëherit  drejtoreshë e Organizatës Joqeveritare “Nëna dhe fëmijë të lumtur”, Edita Dula, ishte e ftuar sot (22.08.18), në kuadër të emisionit ‘Mëngjesi me ty’ me Pranvera Behrami. Përgjatë bisedës së këndshme, zonja Dula tregoi për aktivitetet e organizatës bamirëse “Nëna dhe fëmijë të lumtur”. Kjo organizatë si fillim ishte vetëm grup në…

Details

Komandanti i KFOR-it viziton 6 vjeçaren e plagosur

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të përdorimit të armëve, të cilat për pasojë po marrin jetë njerëzish. Tri ditë më parë, një plumb qorr ja ndali në gjysmë lojën 6 vjeçares, Viktoria Seta nga Podujeva i cili do të mund të ja shkurtonte jetën, në kohën më të bukur të lulëzimit të saj.…

Details

Të rinjët e Kosovës eksporojnë Kosovën përmes artit

Të rinjët e Kosovës vazhdojnë të shfaqin aftësitë dhe kreativitetin e tyre përmes aktiviteteve të ndryshme që në vazhdimësi i realizojnë në dobi të vendit dhe shoqërisë sonë në përgjithësi. E tillë është edhe punëtoria “My Kosovo in one shot ”e cila tashmë ka hapur aplikimet për të gjithë të interesuarit që i përkasin sferës…

Details

“Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”

Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në Kosovë ka hapur konkursin e saj që ka të bëjë për të drejtat e njeriut. “Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”, ky është projekti që do të jetë i hapur deri me 30 Shtator 2018, duke u dhënë mundësi krijuesve profesionist dhe jo vetëm…

Details

Filmi “Ajo“ i More Raçës konkuron në OSCAR

Skenaristja dhe regjisorja More Raça, së fundmi ka marrë një lajm shumë të mirë për punën e saj prej artisteje, veçanërisht për filmin e metrazhit të shkurtër „Ajo“, skenarin dhe regjinë e të cilit e ka bërë vet ajo. Në mesin e nëntë emrave të filmave finalist për edicionin e 21-të të Festivalit të filmit…

Details