Trajnim profesional në “Shitje dhe kujdes ndaj Konsumatorit”

Për herë të parë në Kosovë, Akademia Profesionale INFINIT është duke organizuar trajnimin profesional në shitje dhe kujdes ndaj konsumatorit “Straight line persuasion”, i cili ka filluar së realizuari gjatë ditës së djeshme dhe përfundon më 31.10.2019. Ky trajnim ofron mundësinë që të përgatiteni për kërkesa të tregut të punës me mundësi aplikimi në disa…

Details

Komuna e Prishtinës shpall konkurs për organizimin e festave të fundvitit “Prite n‘shesh”

Komuna e Prishtinës ka bërë thirrje publike për dorëzimin e projektpropozimeve të aktiviteteve kulturore për organizimin e festave të fundvitit. Në kuadër të organizimit “Prite n’shesh 2020”, nga 1 deri më 31 dhjetor do të ketë aktivitete të ndryshme, si performancë muzikore, shfaqje aktrimi, performancë akrobatike, natë poetike si dhe pantomime. Organizatorët kanë njoftuar se…

Details

A mundet inteligjenca artificiale të zëvendësojë njerëzimin?

“Zhvillimi i plotë i inteligjencës artificiale mund të parashikojë fundin e racës njerëzore…do të zhdukej vetë dhe do të ri-dizajnonte veten me një ritëm gjithnjë më të shpejtë. Njerëzit, të cilët janë të kufizuar nga evolucioni i ngadaltë biologjik nuk do të mund të garonin dhe do të shfaroseshin”-ka thënë shkencëtari Stephen Hawking, kur është…

Details

Për herë të parë në Prishtinë, mbahet Festivali “Mov(i)e Activism Film”

Nga 22 deri më 24 tetor, Prishtina do të jetë nikoqire e Festivalit Shëtitës “Mov(i)e Activism Film Festival”, organizuar nga Kino “ARMATA”, Qendra “Termokiss” dhe Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxheren për Komunikim në Fondacionin “Shtatëmbëdhjetë”, Sihana Klisurica, e cila ka bërë të ditur se ky do të jetë edicioni i parë i këtij…

Details

“Anibari” inkurajon të rinjtë e të gjitha komuniteteve të marrin pjesë në punëtori të animacionit

“Anibar” ka organizuar një punëtori të animacionit për promovimin e trashëgimisë kulturore, ku për pesë ditë, dhjetë të rinj do të mësojnë më shumë për muzikën dhe vallëzimin tradicional, duke realizuar edhe një video të shkurtër të animuar, e cila do të shfaqet bashkë me disa filma të tjerë të disa punëtorive që parashihen të…

Details

Fillon ‘Festivali i Teatrove’ në Ferizaj

Sot (21 tetor), në teatrin “Adriana”, në qytetin e Ferizajt, fillon ‘Festivali i Teatrove’ i cili sivjet shënon edicionin e 49-të me radhë. Festivali do të hapet me fillim nga ora 20:00, me shfaqjen “Shumë zhurmë për asgjë” , me regji nga Zana Hoxha. Festivali në falë vazhdon tutje me shfaqje të shumta nga vendi…

Details

Mbahet Panairi Ndërkombëtar i Pijeve dhe Ushqimit “AGROKOS”

Nga 23 deri më 25 tetor, në Prishtinë do të mbahet Panairi Ndërkombëtar i Agrobiznesit dhe Pijeve “AGROKOS”. Në këtë panair parashihet të marrin pjesë mbi 130 pjesëmarrës nga Kosova, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia Veriore, Holanda, Gjermania, Sllovenia e vende të tjera. Bekim Xhafa nga kompania CEO ka thënë për Radio KFOR-in se konsumatori…

Details

Nënat e punësuara dhe sfidat e tyre në sektorin privat

Mundësitë e sektorit në mbështetjen e nënave të cilat punojnë ende mbeten sfiduese në Kosovë. Për të diskutuar rreth mundësive dhe lehtësimeve të nënave që duhet të ndajnë kohën e tyre në mes të fëmijëve dhe punës, ‘Instituti për Demokraci dhe Zhvillim’, ‘Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare’ në mbështetje të zyrës së UNICEF-it në Kosovë kanë organizuar…

Details

Mjekësia alternative

Zhvillimi i teknologjisë ka ndihmuar zhvillimin e fushave të ndryshme në jetë, duke mos e lënë anash as fushën e mjekësisë, e sidomos mjekësinë moderne  e cila është e mbështetur në teknologji. Mjekësia e kohës sonë është zhvilluar shumë dhe rastet kur nuk tregohet e suksesshme janë shumë më të rralla, megjithatë ka persona që…

Details

Sfidoje vetën: Si do t’i shpenzoje një milion Euro?

Çka do të bëje po t’i kishe një milion Euro?  Kjo pyetje në parim e thjeshtë,  por tingëllon sfiduese për shumicën nga ne. Mirëqenia e jonë, e familjarëve tonë dhe njerëzve të rëndësishme janë ndër gjërat e para që na shkojnë ndërmend kur mendojmë për faktin e të pasurit një milion Euro. Radio KFOR-i ka…

Details