KFOR-i po e vazhdon mbështetjen e popullatës edhe me donacione shëndetësore

Përveç sigurimit të paqes, sigurisë dhe stabilitetit në Kosovë, KFOR-i po kontribuon gjithashtu edhe me donacione, si masë parandaluese dhe mbrojtëse kundër përhapjes së virusit COVID-19. Sot (24 Prill), CIMIC-u (Bashkëpunimi Ushtarak Civil) i KFOR-it dhe Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU) e karabinierit italian, e cila po operon në kuadër të misionit të KFOR në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot feston ditëlindjen këngëtarja amerikane, Kelly Clarkson, e lindur më 24 prill, të vitit 1982. Këngëtarja Clarkson, arriti sukses duke fituar edicionin e parë të spektaklit ‘American Idol’ dhe në vitin 2002 ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli dhe SHBA, me këngën ‘A Moment Like This’. – Në…

Details

Sot shënohet “Dita e Revolucionit të Modës”

Data e sotme, 24 prill i është ndarë shënimit të “Ditës së Revolucionit të Modës”. Kjo ditë që fillimisht është vendosur në vitin 2013, është nën obrellën e “Revolucionit të Modës” që është një lëvizje globale jo-fitimprurëse dhe që ka ekipe në mbi 90 vende anembanë botës. “Dita e Revolucionit të Modës” në thelb ka…

Details

“Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK” thekson rëndësinë e promovimit të karrierës së grave në teknologji

“Dita Ndërkombëtare e Vajzave në TIK (Teknologjinë e Informacionit dhe Komunikimit)” shënohet çdo vit në të enjten e fundit të muajit prill, në 140 shtete të botës, ndërsa këtë vit, kjo ditë kremtohet sot, më 23 prill. Znj. Elena Gjevukaj, e cila ka studiuar dhe zhvillon karrierën në fushën e teknologjisë së informacionit, për Radio…

Details

Sot shënohet “Dita e Gjuhës Angleze”

“Dita e Gjuhës Angleze” festohet çdo 23 Prill. Kjo ditë për herë të parë u festua në vitin 2010, krahas Ditës së Gjuhës Arabe, Ditës së Gjuhës Kineze, Ditës së Gjuhës Franceze, Ditës së Gjuhës Ruse dhe Ditës së Gjuhës Spanjolle. Këto janë gjashtë gjuhët zyrtare të Kombeve të Bashkuara dhe secila ka një ditë…

Details

Libri – Dritarja juaj për të parë botën

Data e sotme 23 Prill, shënon edhe ‘Ditën botërore të librit dhe të drejtave të autorit’. Tani më shumë se kurrë, në këtë kohë kur shumica e shkollave janë të mbyllura dhe njerëzit janë të kufizuar për të dalur nga shtëpitë e tyre, fuqia e librave mund të përdoret për të luftuar izolimin, për të…

Details

‘Help Kosovo’ në mbështetje të projektit për prodhimin e maskave për foshnje

Aktiviteteve të shumta po shënohen me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë ‘Covid – 19’, në mesin e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë, mirëpo këtyre aktiviteteve vendore që nga 16 marsi iu është bashkuar edhe organizata gjermane ‘Help Kosovo’. Drejtoresha e kësaj Organizate, Shqipe Breznica, në një deklaratë për Radio KFOR-in, ka…

Details