Sot shënohet ‘Dita Botërore e Kryqit të Kuq’

‘Dita Botërore e Kryqit të Kuq’ festohet çdo vit, me datën 8 Maj. Në po këtë datë, është edhe përvjetori i lindjes së themeluesit të Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq (ICRC) dhe njëherazi, fitues i Çmimit Nobel për Paqe, Henry Dunant, i cili lindi në 8 maj, të vitit 1828. Edhe ‘Kryqi i Kuq…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR!

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante për jetën dhe hapësirën të cilat do t’ju mahisin. Radio KFOR-i kohë pas kohe do t’ju ofrojë disa fakte të ndryshme interesante: – A e keni ditur se përse avionët kanë forma të ndryshme hundësh. Sa më e mprehtë të jetë hunda, aq më i…

Details

Çfarë kemi mësuar nga koha e izolimit?

Shfaqja e virusit ‘COVID- 19’, detyroi pothuajse gjithë globin të izolohet, duke u vetë-karantinuar, duke praktikuar distancën sociale dhe duke sakrifikuar lirinë në emër të një të mire të përgjithshme. Të gjithë njerëzit në mbarë botën kanë përzgjedhur metodat e tyre për të kaluar këtë kohë pandemie, si duke u kujdesur për shtëpinë, duke luajtur…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë të vitit 2000, kënga e famshme e Britney Spears, ‘Oops…I did it again’ ishte në pozitën e parë të toplistave në Mbretërine e Bashkuar dhe në SHBA. Kënga ishte shkruar dhe prodhuar nga Max Martin dhe Rami Yacoub. – Me datën 7 Maj të vitit 1977, grupi ‘The Eagles’, arritën në…

Details

Ti inkurajojmë veprimet e bamirësisë tek fëmijët

“Filantrop” zakonisht është një term që përdoret për të rriturit dhe të pasurit dhe rrallë herë, për të mos thënë asnjëherë nuk përdoret në rastet e duhura, e aq më pak tek fëmijët. Sidoqoftë, gjithnjë e më shumë, fëmijët po mësojnë se çfarë do të thotë të jesh filantrop, si në shtëpi ashtu edhe në…

Details

Sonte shfaqet Hëna e plotë

Hëna e Plotë është fazë lunare e cila ndodh kur hëna është e ndriçuar plotësisht, kur hëna është në kundërshtim me Diellin. Eklipset hënore gjithashtu ndodhin vetëm në hënën e plotë, si pasojë e orbitës hënore e cila rrotullohet për 90°, me ç‘rast ndodh gjysmëhija. Hëna tregon fytyrën e saj të plotë me Tokën rreth…

Details