Mbahet sot ‘Festivali multietnik folklorik’

Sheshi ”Zahir Pajazaiti, në Prishtinë, do të jetë hapsira ku sot (06.06.19), do të mbahet Festivali Folklorik “Damastion Folk”, që organizohet nga Shoqëria Kulturore Artistike (SHKA) “Minatori i Ri”, në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës. Të gjithë ata që e duan vallëzimin tradicional, do kenë mundësi të ndjekin nga afër performanca të larmishme nga individë…

Details

Mbrëmje muzikore në përkrahje të artistëve të rinj

Inspiruar nga idetë e vullnetarëve të Kinemasë, me qëllimin të përkrahjes dhe ofrimit të një audience më të madhe për artistët e rinj në Kosovë, sot (05.06.19), KinoJusuf Gërvalla, fton të gjithë dashamirët e muzikës LIVE që të argëtohen nën tingujt e bukur të saj, duke filluar nga ora 19:00. Kjo ngjarje do të realizohet…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Mjedisit’

Me shumë aktivitete, në Kosovë po shënohet sot ‘Dita Botërore e Mjedisit’, datë kjo që shënohet çdo 5 qershor me qëllim të ngritjes së vetëdijes së qytetarëve për të mbrojtur mjedisin. Një manifestim qendror po mbahet sot në parkun e Gërmisë, e organizuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor e mbështetur nga Programi i…

Details

Eskpozitë personale “Freeling” në Galerinë e Ministrisë së Kulturës

Nesër (6 qershor), nga ora 19:00, në Galerinë e Ministrisë së Kulturës do të bëhet hapja e ekspozitës “Freeling” e piktores, Lebibe Topalli-Shabani. Ekspozita “Freeling”, paraqet një artiste që tregon guxim, vendosmëri, forcë dhe jo vetëm. Kjo ekspozitë shërben edhe për të treguar barazinë e gjithanshme ndërmjet gjinive, mashkull-femër/burrë-grua. Ekspozita prej dhjetë pikturash të formateve…

Details

Me kontributin e të gjithëve i mirëmbajmë lumenjtë

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të ndotjes së lumenjve me mbeturina të shumta, që janë duke shëmtuar resurset natyrore që ka vendi ynë. Prandaj, më 5 dhe 6 qershor, “Lets’do it Kosova”, në bashkëpunim me Lëvizjen Globale “River Cleanup” vazhdojnë me aktivitetet e tyre, për të pastruar gjithë Kosovën, kësaj radhe Ujëvarën e…

Details

Vazhdon edhe më tutje “Gara për Gjakovë të pastër!”

“Përfito nga ambienti i pastër, investime për lagjen, shkollën dhe qytetin tënd!” , kjo është motoja e  fushatës dedikuar mjedisit  e cila ka filluar më 20 mars dhe do të zgjasë deri më 5 qershor, e organizuar nga Komuna e Gjakovës e përkrahur edhe nga KRM Çabrati, BONEVET Gjakova, Green Art Center, Let’s Do It…

Details

“Prishtina Lexon” shpall sot lexuesin e vitit

Në kuadër të festivalit “Prishtina Lexon”, që synon nxitjen e kulturës së leximit, sot në kryeqyetet do të shpallet ‘Lexuesja e vitit 2019’ apo ‘Lexuesi i vitit 2019’. Festivali “Prishtina Lexon” po organizohet për të pestën herë me radhë, me fokus në ndërgjegjësimin social rreth rëndësisë së librit dhe ngritjen intelektuale të individit. Përveç leximit,…

Details