Diskutim për eksplorimin e qasjes ndaj identiteteve të shumta

Eksplorimi i qasjes sonë ndaj identiteteve të shumta është tema e radhës që do të diskutohet në ngjarjen e organizuar nga Revista “Kosovo 2.0”. Ngjarja “Hajde Folim: Kosova e ndërthurur”, do të mbahet sot (04.02.20) nga ora 17:30 në hapësirat e “Hub 2.0”, ndërsa panelistë do të jenë: drejtori ekzekutiv në “CEL Kosovo”, Blert Morina,…

Details

Sot bëhen 16 vjet që nga themelimi i Facebook-ut

Gjigandi teknologjik ‘Facebook’ është krijuar me 4 shkurt të vitit 2004, duke ndryshuar rrënjësisht mënyrën e komunikimit në botë. Ky rrjet social u themelua nga Mark Zuckerberg, së bashku me shokët e tij Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz dhe Chris Hughes gjatë studimeve në ‘Universitetin Harvard’, dukë bërë një nga zbulimet më të mëdha…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Kancerit”

Sot (4 shkurt) shënohet “Dita Botërore e Kancerit”, synimi i së cilës është të zvogëlojë numrin e vdekjeve që ndodhin çdo vit, duke e rritur ndërgjegjësimin për sëmundjen e kancerit. Për t’iu bashkuar botës në luftën kundër epidemisë globale të kancerit, Klinika e Onkologjisë së bashku me Shoqatën e Onkologëve, sot nga ora 12:00, organizojnë…

Details

Fitore Berisha sjell projektin “COHË”

Sonte (03 shkurt), me fillim nga ora 19:00, në ambientin e Muzeut Kombëtar të Kosovës, do të bëhet prezantimi i projektit “COHË” nga Fitore Berisha (Alísdóttir). Ky projekt vjen në kuadër të platformës ‘Heritage Space’, ku projekt-menaxherja, Blerta Ismaili, ka shpalosur detaje për Radio KFOR-in: “Ky prezantim vjen si rezultat i një kërkimi dhe praktike…

Details

Fuqizim i pjesëmarrjes së të rinjve në proceset e vendimarrjes

‘Instituti Demokraci për Zhvillim’ ka vazhduar projektet e gjithëpërfshirjes së të rinjëve në komuna të ndryshme të Kosovës. Sot (03.02.20) është mbajtur takimi në ambientet e ‘Hotel Dukagjini’ në Pejë, me të rinjtë e këtij qyteti për të diskutuar rreth fushave në të cilat ata mendojnë që duhet ndryshuar. Në një intervistë për Radio KFOR-in…

Details