Rëndësia e projekteve rinore multietnike në Kosovë

Gjërat më dobiprurëse për mirëqenien e një shoqërie vijnë kur të rinjtë e komuniteteve të ndryshme bashkojnë forcat dhe kreativitetin e tyre për të sjellur projekte, nga të cilat përfitojnë të gjithë, pa dallim. Një gjë të tillë, në baza ditore, e bëjnë anëtarët e Organizatës Joqeveritare ‘United Youth Task Force’ të cilët vijnë nga…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 korrik, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, radhitej në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘Everything I Do I Do It For You’, që ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Robin Hood: Prince of Thieves’. Me këtë këngë, Adams, fitoi çmimin ‘Grammy’, për ‘këngën më të…

Details

Profesionet më të suksesshme në botë

Zgjedhja e profesionit dhe karrierës është një nga vendimet më të rëndësishme që duhet të marrim në jetë. Nëse dëshironi të arrini sukses në profesionin tuaj, është mirë të eksploroni se çfarë dëshironi vërtet nga jeta dhe çfarë presioni do ishte më i përshtatshëm për personalitetin tuaj. Më poshtë do të sjellim disa nga profesionet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 12 korrik, të vitit 1962, këngëtari Ray Charles, ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘I Can’t Stop Loving You’. – Në këtë datë të vitit 1954, këngëtari Elvis Presley, në atë kohë që ishte vetëm 19 vjeç, nënshkroi kontratën e parë me shtëpinë diskografike ‘Sun…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Popullsisë’

‘Ruajtja e shëndetit dhe e të drejtave të grave në të gjithë botën’ është tema e këtij viti që shënon ‘Ditën Botërore të Popullsisë’, e cila mbahet çdo vit më 11 korrik, që nga viti 1990, kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara vendosi t’i jap rëndësi kësaj dite, duke synuar të përqendrojë vëmendjen…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 11 korrik, të vitit 1999, këngëtari Ricky Martin, ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar me këngën ‘Livin’ La Vida Loca’. – Në po këtë datë të vitit 2013, grupi Pearl Jam, lansuan albumin e tyre të dhjetë me radhë, të incizuar në studio ‘Lightning Bolt’,…

Details

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë:   -A e keni ditur se në Danimarkë është një traditë, që nëse feston ditëlindjen e 25-të dhe ende nuk…

Details

Sot shfaqet video drama ‘Si ndihem unë?’

‘Si ndihem unë?’ – kjo është video drama e radhës,  e cila prezanton grupin teatral të Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ulët, ‘Emin Duraku’ nga Komuna e Shtimes, në kuadër të projektit ‘ArtEd – Rritemi përmes artit në arsimim’. Drama realizohet nga ‘Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis’, me përkrahjen e ‘GIZ Kosovo’,…

Details