Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare’

Gjuha amtare është gjuha që mësohet e para, që nga fëmijëria e hershme. Bazuar në studime të shumta shkencore, pas kohës së adoleshencës, asnjë gjuhë tjetër nuk mund të zotërohet aq mirë sa gjuha amtare. Për këtë arsye, të mësuarit e gjuhëve të huaja preferohet të bëhet në moshë të re. Përcaktimi i rolit të…

Details

Nata e filmit dhe librit në Podujevë

Aktivitetet kulturore po vazhdojnë në qytetin e Podujevës në kuadër të nismës “Ora e Filmit”. Këtë të shtune, në teatrin e qytetit “Avdush Hasani”, do të shfaqet një film me një temë shumë të ndjeshme e gjithashtu me një mesazh të rëndësishëm për shoqërinë tonë. Bëhet fjalë për filmin “Bastards”, që trajton fatin e fëmijëve…

Details

Kosova Fighting Series ateron këtë vikend në Karagaq të Pejës

Këtë vikend me datën 23 shkurt, Federata e Arteve Mikse Marciale e Kosovës (FAMMK), organizon turneun e parë ndërkombetarë Kosova Fighting Series (KFS), turne ky i domosdoshëm tani kur Kosova është në prag të pranimit nga Federata ‘International Mixed Martial Arts Federation’ (IMMAF). Në 11 ndeshje, do të luftojnë per çmimet e më të mirëve…

Details

“Termokiss” ofron mundësi të mirë për artistët e rinj

Qendra “Termokiss” e cila drejtohet nga komuniteti i të rinjëve në Prishtinë, me mision këmbimin urban dhe civil, reflektim dhe ndryshim, sonte (21.02.10) nga ora 20:00,  organizon koncertin e radhës nga klubi i “KantAutorëve”, një klub i përbërë nga kantautorë kosovarë që do performojnë këngët e tyre origjinale. Klubi fton të gjithë ata që kanë…

Details

“Çiklo Sigurt Prishtinë” për një ajër më të shëndetshëm

Këtë vikend, më 23 shkurt, duke filluar nga ora 12:00 do të mbahet aktiviteti i parë i projketit “Çiklo Sigurt Prishtinë”. Detaje të këtij aktiviteti, kemi mësuar nga menaxherja e projektit në ‘Klubin Alpin Prishtina’, Urtina Mehmeti, e cila përmes frekuencave të Radio KFOR-in ftoj të gjithë çiklistët t’i bashkangjiten këtij aktiviteti: “Ky aktivitet është…

Details

Në vikend mbahet ‘Punëtori për thurje me kërrabëza’

Qendra “Termokiss” do të organizojë më 22 dhe 23 shkurt 2020, punëtorinë e radhës për thurje me kërrabëza. Kjo punëtori për thurje të çorapeve me kërrabëza do të mbahet nga Arzu Sinik, e cila vjen nga Prizren dhe dëshiron që në të ardhmen të hap një qendër kulturore në Prizren. Radio KFOR-i ka kontaktuar Zyrtaren…

Details