Festival multietnik ‘Women’s Creativity Festival III’

Arti është universal, thjesht ekspozues dhe duke u pranuar nga kultura të ndryshme na tregon se sa e bukur është gjuha e artit. Këtë vit Qendra Kulturore Aquarius, na ka lejuar të shijojmë bukuritë e larmishme të festivalit multietnik ndërkombëtarë, të krijimtarisë së grave përmes festivalit ‘Women’s Creativity Festival’. Ky festival multietnik do të mbahet…

Details

Sot fillojnë ‘Javët e Frankofonisë’ në Kosovë

Për vitin e 20-të me radhë, në Kosovë po shënohen ‘Javët e kulturës franceze’, nën organizimin e ‘Ambasadës së Francës’, në partneritet me ‘Ministrinë e Punëve të Jashtme’, ‘Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve të Kosovës’, ambasadat dhe misionet diplomatike të disa vendeve si dhe partnerë të tjerë. Javët e Frankofonisë 2020 zhvillohen nga data…

Details

Me risi në Kosovë po shënohet sot ‘Dita Botërore e Librit’

‘Dita Ndërkombëtare e Librit’ shënohet sot (05.03.20) në gjithë botën, për të rikujtuar rëndësinë e librit në zhvillimin dhe emancipimin e shoqërisë. Në Kosovë për nder të kësaj ditë është promovuar platforma ‘N’go e M’so’, një platformë online, e cila më vonë do të plotësohet edhe me një aplikacion për pajisjet e mençura, aplikacion ky…

Details

Ligjëratë për teknikat e të folurit në publik

Të folurit në publik është një prej frikave më të shpeshta që kanë njerëzit, e cila mund të ndikojë në mënyrë të drejtpërdrejtë në karrierën e tyre. Andaj, është shumë e rëndësishme që të rinjtë të ndjekin ligjërata dhe kurse të ndryshme për mposhtjen e kësaj frike. Një ligjëratë e tillë do të organizohet nesër,…

Details

Termokiss ofron mësime për kitarë

Për të eksploruar botën e muzikës dhe për të fituar njohuri themelore për instrumentin e kitarës, Termokiss ofron kurse falas për të gjithë të interesuarit. Kurset në fjalë do të mbahen nga kitaristi dhe tekstshkruesi, Besnik Rrmoku si dhe nga bateristi dhe njëherit kitaristi spanjoll, Jaime Garcia Romero. Pikërisht për këtë mundësi, Radio KFOR-i kontaktoi…

Details

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës organizon panel diskutimi dhe punëtori

Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës të cilët si qëllim kanë bashkimin e arkitektëve për krijimin dhe zhvillimin e ambientit kreativ në Kosovë, sot (4 mars), nga ora 13:00, në Hotelin Sirius, po organizojnë Punëtorinë e parë të  ‘Circular Economy’, e cila organizohet në kuadër të projektit Empower-Engage-Build-Ownership, e financuar nga European Union Kosovo dhe e…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Jetës së Egër’

Që nga viti 2013, 3 Marsi shënohet nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si ‘Dita Botërore e Jetës së Egër’, me qëllim të përkujtimit dhe rritjes së ndërgjegjësimit mbi kafshët dhe bimët e egra të botës. Në këtë ditë është shumë e rëndësishme të kujtojmë se biodiversiteti është një komponent shumë i rëndësishëm…

Details