Hitet më të mëdha të vitit 2020

Përkundër faktit që viti 2020, ka qenë një vit jo i zakonshëm për shkak të pandemisë ‘CoViD-19’ edhe në botën e muzikës, kjo nuk do të thotë që nuk ka qenë një vit i frytshëm, me shumë projekte që thyen rekorde dhe bashkëpunime të cilat na kanë zënë në befasi. Ky vit që po e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 30 dhjetor të vitit 1963, The Rolling Stones performuan në Soho të Londrës në një koncert me shumë fansa. Në këtë datë të vitit 1999, George Harrison dhe gruaja e tij u sulmuan nga një person i fiksuar pas grupit ‘Beatles’ në shtëpinë e tyre. Harrison u godit me thikë ne gjoks ndërsa u…

Details

KFOR-i me donacione të ndryshme po vazhdon të mbështes institucionet shëndetësore në Kosovë

Me qëllim të ofrimit të kushteve sa më të mira për mbi 40 mijë banorët e komuniteteve të ndryshme që jetojnë në Komunën e Klinës, CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak i KFOR-it), sot (29 dhjetor), dhuroi pajisje mjekësore për Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare “Nëna Terezë”, në Klinë. Sot, CIMIC-u dhuroi dy defibrilatues, të cilët do të…

Details

Distancë sociale edhe në natën e Vitit të Ri

Kemi hyrë kështu në javën e fundit të vitit 2020. Natyrisht, ky vit ishte jashtëzakonisht sfidues për të gjithë njerëzit anembanë globit. Festat janë zakonisht një kohë për të përqafuar familjen, miqtë dhe më të dashurit tanë, mirëpo mbajtja e maskës, higjienës  dhe mbajtja e distancës sociale, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), nuk do…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 29 dhjetor të vitit 1956, Elvis Presley bëri histori duke pasur në te njejtën kohë 10 këngë në top listën Billboard. Në këtë datë në vitin 1962, gjatë vizitës së tij të parë në Mbretërinë e Bashkuar, Bob Dylan performoi për herë të parë në Londër. Në po këtë datë të vitit 1964, shërbimi…

Details

Organizatat humanitare ndihmojnë familjet në nevojë

“Bëhu arsyeja që dikush buzëqeshë. Bëhu arsyeja që dikush ndihet i dashur dhe beson në mirësinë e njerëzve”,  kjo thënie nga shkrimtari, Roy T. Bennett, përkufizon rëndësinë që ka humanizmi. Në Kosovë, viti 2020 po mbyllet me ngjarje të ndryshme humanitare, e njëra ndër to është edhe fushata e organizuar nga organizata joqeveritare ‘Nëna dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 28 dhjetor të vitit 1968, The Beatles u rënditën në vendin e parë në top listat amerikane me albumin ‘The White Album’. Në këtë datë David Bowie u paraqit në ‘The Hard Rock’ në Manchester të Anglisë në turneun e tij ‘Ziggy Stardust’. Në po këtë datë të vitit 2005, Pink Floyd u votuan…

Details