Hitet më të dëgjuara në Radio KFOR

Radio KFOR-i vazhdon të sjellë premiera të këngëve më të fundit, të lansuara nga artistë të tregut muzikor vendor dhe ndërkombëtar. Kjo vjeshtë ka qenë e mbushur me muzikë të mirë, me bashkëpunime befasuese dhe këngë që kanë thyer rekorde në platformat më të mëdha muzikore. Në vijim mund të shihni nga lansimet e fundit,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 27 tetor të vitit 2006, Amy Winehouse finalizoi albumin e saj të dytë dhe të fundit ‘Back to Black’. Albumi përmbante pesë super hitet e saj: ‘Rehab’, ‘You know I’m no Good, ‘Back to Black’, ‘Tears Dry on Their Own’ dhe ‘Love is a Losing Game’. Albumi i saj u shpall albumi më i…

Details

Fillon fushata ‘Dashni e Kujdes’ kundër diskriminimit të të prekurve me ‘CoViD-19’

Fillon fushata ‘Dashni e Kujdes’ kundër diskriminimit të të prekurve me ‘CoViD-19’ Fondacioni ‘Aksioni për Nëna dhe Fëmijë’ në bashkëpunim me Institucionin e Avokatit të Popullit dhe me përkrahjen e UNDP-së, kanë filluar Fushatën ‘Dashni e Kujdes’, për t’ju dalë në ndihmë qytetarëve të të gjitha komuniteteve në Kosovë, të cilët ndihen të diskriminuar për…

Details

Të rinj dhe të suksesshëm, model për brezat e rinj

Një model pozitiv (role model) shërben si një shembull frymëzues për të rinjtë që duan të jetësojnë ëndrrat e tyre dhe i tregojnë atyre se si të jetojnë me integritet, optimizëm, shpresë, vendosmëri dhe empati (dhembshuri). Këtë më së miri e dëshmon edhe Rina Binxhiu nga Gjakova, e cila në vazhdën e sukseseve të njëpasnjëshme,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 26 tetor në vitin 2015, Justin Bieber fitoi 5 çmime në MTV (European Music Awards), dukë përfshirë edhe çmimin e publikut. Taylor Swift fitoi çmimin e këngës më të mirë me këngën‘Bad Blood’, ndërsa Rihanna u shpërblye me çmimin e këngëtares më të mirë të vitit. Në po këtë datë, këngëtarja me famë botërore…

Details

Dobitë e mjaltit dhe vitaminës C

Veçanërisht gjatë sezonës se dimrit dhe në këtë kohë pandemie, vitamina C është shumë e rëndësishme për mbrojtjen e organizmit, pasi ndikon në rritjen e prodhimit të qelizave të bardha, për të mbajtur në gjendje të mirë enët e gjakut, nevojitet për absorbimin e hekurit nga organizmi si dhe rikuperimin e shpejtë në rast sëmundje. Vitamina…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 25 tetor të vitit 1969, kënga ‘Sugar Sugar’ nga rock grupi ‘The Archies’, ishte në pozitën e parë në top listën muzikore në Mbretërinë e Bashkuar. Ata qëndruan në krye të top listës për tetë javë dhe gjithashtu shitën mbi gjashtë milion kopje të albumit në të gjithë botën. Në po këtë datë në…

Details