Qendra ‘Venture UP’, përmbyll vitin 2018 me sukses

Qendra e ndërmarrësisë dhe inkubatori zyrtar i Universitetit të Prishtinës ‘Venture UP’, sot (27.12.18) duke filluar nga ora 17:00 ka organizuar një takim përmbyllës për vitin 2018 për të përmbledhur të gjitha aktivitetet dhe sukseset që ka pasur kjo qendër përgjatë vitit 2018. Në këtë takim festiv do të marrin pjesë studentë, pjesëmarrës, ndërmarrës dhe…

Details

Filloi aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’

Ka filluar sot (26.12.18), aksioni humanitar ‘Java e Dizajnerëve’,  organizuar nga dizajnerët vendorë, në qytetin e Ferizajit! Për të kontribuar në këtë aksion humanitarë, të interesuarit mundë të shkojnë në dyqanin e bamirësisë ‘Teshavesha’ dhe të blejnë rrobat e pëlqyera aty, ndërsa paratë nga shitja e këtyre rrobave, do të shkojnë pë bamirësi. Dyqani i…

Details

Agjenda e aktiviteteve kulturore ‘Prite n’shesh’

Organizimi kryesor i fundvitit edhe këtë vit do të jetë i mbushur me aktivitete zbavitëse, ku qytetarët që ende nuk kanë vendosur se ku të presin ndërrimin e moteve, e kanë edhe një opsion më shumë, sheshin Zahir Pajaziti, në Prishtinë. Komuna e Prishtinës ka publikuar të gjithë emrat e yjeve që do të argëtojnë…

Details

Vazhdon konkursi “Bienalja e Arkitekturës”, në fushën e arkitekturës

Asociacioni i Arkitekteve të Kosovës (AAK) në bashkëpunim me Komunën e Mitrovicës, i fton të interesuarit që të marrini pjesë në prezantimin e “Bienales së Arkitekturës 2018” dhe nënshkrimin e Memorandumit të bashkëpunimit në mes të Asociacionit të Arkitekteve të Kosovës dhe Komunës së Mitrovices. Ky takim do të mbahet nesër (26.12.18), në Sallën për…

Details

Ilir Muharremi promovon veprën e re

Shkrimtari Ilir Muharremi dje (24.12.2018)  ka promovuar  një vepër të re, në bibliotekën ‘Fan Noli’, në Gjilan. Autori Muharremi pas suksesit të madh të romanit të tij ‘Psycho’, një roman me tematikë horror dhe psiko-triller, solli veprën tjetër të titulluar ‘Moskuptimet’. Kjo vepër shtjellon tema të natyrës së ndryshme që përfshijnë artin, letërsinë dhe tema…

Details