Shënohet sot “Dita e Shën Patrikut”

Siç rezulton, festa kombëtare e Irlandës, Dita e Shën Patrikut, festohet sot me 17 mars, sepse në atë ditë, supozohet se vdiq vetë Shën Patriku. Ishte ky njeriu që solli krishterimin në Irlandë dhe besohet të ketë vdekur në fshatin e vogël të Saulit, në vitin 461 pas Krishtit, jo shumë larg qytetit Downpatrick në…

Details

Dy vite përballje me pandeminë COVID-19

Janë bërë dy vite, që nga shpallja e pandemisë COVID-19 edhe në vendin tonë. Se si u përballua kjo sfidë e shëndetit publik në Kosovë dhe se sa sfiduese ka qenë kjo periudhë për profesionistët shëndetësorë?!, – Radio KFOR-i mësoi nga Udhëheqësi i Divizionit për Komunikim me Publikun në Ministrinë e Shëndetësisë, z. Faik Hoti:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 17 mars, të vitit 1979, këngëtarja Gloria Gaynor, për 4 javë rresht u radhit në pozitën e parë të këngëve më të mira, në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën e saj ‘I Will Survive’. Kënga fillimisht ishte regjistruar nga bendi ‘The Righteous Brothers’, mirëpo titullohej ‘Substitute.’ – Në po këtë datë, të vitit…

Details

Filmat premierë në Cineplexx

Për të gjithë ju artdashës, dy premiera do të fillojnë të shfaqen në kinematë e Prishtinës dhe Prizrenit, në Cineplexx. Bëhet fjalë për një film komedi dhe një tjetër premier të kategorisë dramë. Filmi ‘Dog’ i kategorisë komedi, bënë fjalë për dy ish-ushtarë që bashkohen kundër dëshirës se tyre në një udhëtim. Personazhi Briggs (Channing…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 16 mars, të vitit 1988, këngëtarja Tina Turner, performoi në ‘Estadio do Maracana’ në Rio de Janeiro para një audience prej 180.000 personave, duke vendosur një rekord të ri për pjesëmarrjen më të lartë të njerëzve, në një shfaqje të një solo artisti. – Në po këtë datë, të vitit 1992, Eric Clapton…

Details

Sot vihet në pah mbrojtja e konsumatorëve

‘Dita Ndërkombëtare e Konsumatorit’, e cila shënohet sot (15.03.22), ka për qëllim mbrojtjen e konsumatorëve, rritjen e ndërgjegjësimit global për të drejtat dhe nevojat e konsumatorëve dhe shërben si një shans për të kërkuar që të drejtat e të gjithë konsumatorëve, të respektohen dhe të mbrohen. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka biseduar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 15 mars, të vitit 1998, këngëtarja Madonna, arriti që të klasifikohet për herë të gjashtë në maje të top listës së albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin e saj të shtatë të incizuar në studio, të titulluar ‘Ray Of Light’. Deri në këtë vit, asnjë artiste tjetër femër nuk…

Details