Kopshtet e fëmijëve në kohë pandemie

Pandemia globale e shkaktuar nga ‘CoViD-19’,  ka bërë që bota ta njohë dhe tashmë të fillojë ti përshtatet ‘normalitetit të ri’. Pas një mbyllje pothuajse totale, tani vendet e ndryshme të botës dalëngadalë kanë filluar t’i kthehen jetës, mirëpo duke ju përshtatur ‘normalitetit të ri’. Ka qenë fillimi i muajit gusht 2020, kur kopshtet e…

Details

Shtatzënat në kohë pandemie

Gratë që këtë vit janë shtatzëna qoftë për herë të parë apo jo, përveç vështirësive të tjera që zakonisht ndodhin gjatë procesit 9 muajsh të shtatzënisë, këtë vit po përballen edhe me një frikë të shtuar, me virusin ‘Covid-19’. Se si po e përjeton fazën e saj të shtatzënisë në këtë kohë pandemie, Radio KFOR-it…

Details

KFOR-i përmes projekteve të CIMIC-ut në mbështetje të institucioneve vendore

Përkundër sfidës me virusin COVID-19, KFOR-i po vazhdon të jetë pranë qytetarëve dhe Institucioneve të Kosovës, duke u dhuruar produkte dhe pajisje të ndryshme për të minimizuar rreziqet nga ky virus. Së fundmi, karabinierët italianë nga Njësia e Specializuar Shumëkombëshe e KFOR-it, dhuruan 22 gjeneratorë të ozonit në Policinë e Kosovës për dezinfektimin e zyrave…

Details

Festivali ‘ArchiTech’ hap thirrjen për punëtorinë e dytë

Nga data 15 gusht 2020 e deri më 27 nëntor 2020, këtë vit po vazhdon të mbahet Festivali “ArchiTech”, i cili implementohet nga Kuvendi Rinor i Prishtinës dhe përkrahet nga Komuna e Prishtinës. Këtë të shtunë, më 19 shtator, do të mbahet punëtoria e parë në kuadër të këtij Festivali, me temën ‘Hapësirat Publike’. Organizatorët…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Sigurisë së Pacientit”

Duke fokusuar sigurinë e pacientit si një përparësi globale të shëndetit, 194 shtete anëtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, në vitin 2019, miratuan krijimin e “Ditës Botërore të Sigurisë së Pacientit”, e cila do të shënohet çdo vit më 17 Shtator. Edhe para se të shënohet kjo ditë siguria dhe shëndeti i pacientit ka qenë…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Muzikës Country’

17 Shtatori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Muzikës Country’, një zhanër muzike, i cili për herë të parë u këndua në vitin 1900 në Amerikë, nga këngëtari, Eck Robertson. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar muzikantin, Rinor Ukimeri, i cili thotë se ky zhanër, i cili nuk është aq i njohur tek ne, ekzekutohet me…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 17 shtator, të vitit 1999, nëna e reperit Eminem, Debbie Mathers-Briggs, kishte ngritur një aktakuzë ndaj djalit të saj, duke e akuzuar për portretizimin e saj negativ në këngët e tij dhe në intervista të shumta. – Në këtë datë, të vitit 2011, këngëtarja britanike Adele, arriti në pozitën e parë të top…

Details