Ushqimet që ndihmojnë në lehtësimin dhe parandalimin e viruseve

Ndërsa bota vazhdon të përballet me pandeminë ‘COVID-19’, shumë njerëz po kërkojnë ushqimin magjik apo mbrojtjen më të mirë që mund të ndihmojë në forcimin e imunitetit dhe mirëqenien e përgjithshme. Bazuar në hulumtimet e shumta të bëra nga ekspertët shëndetësorë bashkë me nutricionistë dhe ekipe mbështetëse është vërtetuar se ushqimi i shëndetshëm, ndihmon në…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Reduktimit të Katastrofave’

Data e sotme 13 Tetor, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Reduktimit të Katastrofave’. Kjo ditë shënon globalisht mënyrën se si njerëzit dhe komunitetet po reduktojnë ekspozimin e tyre ndaj katastrofave si dhe rrit vetëdijen për rëndësinë e zvogëlimit të rreziqeve me të cilat ballafaqohen. Radio KFOR-i ka kontaktuar profesorin e Biologjisë dhe Mbrojtjes së Ambientit, Alban…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 13 tetor të vitit 1973, The Rolling Stones qëndruan katër javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë, me albumin e tyre: ‘Goats Head Soup’. Në këtë datë të vitit 1979, Michael Jackson u pozicionu në pozitën e parë të top listës së këngëve më të mira në Amerikë, me…

Details

Sot fillon ‘Forumi për Politika Bujqësore 2020’

Nga data e sotme (12 tetor), deri më 16 tetor 2020, do të mbahet ‘Forumi për Politika Bujqësore. Ndryshe nga vitet e shkuara kjo ngjarje do të mbahet online, për shkak të rrethanave të krijuara nga pandemia e shkaktuar nga ‘CoViD-19’. ‘Forumi për Politika Bujqësore’ organizohet nga Grupi i Përhershëm i Punës për Zhvillimin Rural…

Details

Klubi Edukativo Rinor “Sinergjia”, kërkon mësimdhënës të gjuhës shqipe dhe serbe

Në kuadër të projektit “Përmirësimi i Aftësive të Rinisë për Menaxhim të Konfliktit” në komunat e Mitrovicës së Jugut dhe të Veriut, Kamenicës dhe Fushë Kosovës, Klubi Edukativ Rinor “Sinergjia”, ka hapur dy pozita pune, mësimdhënës/e të gjuhës shqipe dhe serbe. Të interesuarit, dokumentet e tyre mund t’i dërgojnë në këtë adresë elektronike: oeksinergija@gmail.com, deri …

Details

Pandemia ‘COVID-19’, ndryshoi edhe rrjedhën e arsimit

Prania e pandemisë së ‘COVID-19’, ka ndikuan që shumë punë të bëhen në gjendje të jashtëzakonshme, këtu përfshihet edhe arsimi i të gjitha niveleve në Kosovë. Për të ditur se cila metodë do të ishte më e përshtatshme për të kapërcyer këtë situatë në të cilën gjendemi, Radio KFOR-i kontakti, Veteranin e Arsimit, ish- Udhëheqësin…

Details

Bota shënon sot ‘Ditën Ndërkombëtare të Vajzës-Fëmijë’

‘Dita Ndërkombëtare e Vajzës-Fëmijë’ e njohur gjithashtu edhe si ‘Dita Ndërkombëtare e Vajzës’, është një kremte e Kombeve të Bashkuara, që mbahet më 11 Tetor, të çdo viti, inauguruar zyrtarisht nga Asambleja e Përgjithshme e KB, në dhjetor të vitit 2011, për të njohur të drejtat e vajzave fëmijë dhe për të rritur ndërgjegjësimin për…

Details

Së bashku, ne mund të krijojmë një të ardhme të shëndetshme

Data e sotme 11 tetor, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Obezitetit” dhe kjo ditë ka për synim të rrisë investimet nga autoritetet, profesionistët e shëndetit publik dhe ofruesit e shërbimeve shëndetësore, në luftë me obezitetin. Kjo nënkupton investime për parandalim, zbulim të hershëm të obezitetit dhe trajtim të pasojave nga ai. Me…

Details