Bota shënon sot ‘Ditën Ndërkombëtare të Vajzës-Fëmijë’

‘Dita Ndërkombëtare e Vajzës-Fëmijë’ e njohur gjithashtu edhe si ‘Dita Ndërkombëtare e Vajzës’, është një kremte e Kombeve të Bashkuara, që mbahet më 11 Tetor, të çdo viti, inauguruar zyrtarisht nga Asambleja e Përgjithshme e KB, në dhjetor të vitit 2011, për të njohur të drejtat e vajzave fëmijë dhe për të rritur ndërgjegjësimin për…

Details

Së bashku, ne mund të krijojmë një të ardhme të shëndetshme

Data e sotme 11 tetor, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Obezitetit” dhe kjo ditë ka për synim të rrisë investimet nga autoritetet, profesionistët e shëndetit publik dhe ofruesit e shërbimeve shëndetësore, në luftë me obezitetin. Kjo nënkupton investime për parandalim, zbulim të hershëm të obezitetit dhe trajtim të pasojave nga ai. Me…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 11 tetor të vitit 2006, Madonna birësoi një djalë një vjeçar nga Afrika. Babai i djalit, Yohane Banda, u tha gazetarëve “Unë e di se ai do të jetë shumë i lumtur në Amerikë“. Ndërsa nëna e djalit kishte vdekur një javë pasi ai kishte lindur. Në këtë datë të vitit 1955, Elvis Presley,…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Zogjve Shtegtarë’

‘Dita Botërore e Zogjve Shtegtarë’ shënohet botërisht çdo vit me datën 10 tetor, për të ndihmuar në rritjen e vetëdijesimit global, për kërcënimet me të cilat përballen zogjtë shtegtarë. Migrimi i shpezëve është një proces i natyrshëm, përmes të cilit zogj të ndryshëm fluturojnë në distanca prej qindra e mijëra kilometrave, në mënyrë që të…

Details

Mbreti i muzikës pop, Michael Jackson

Michael Jackson, njihet si figura më eminente e shekullit të 20-të, në muzikë. Këngëtari, valltari dhe kantautori Jackson, ka lindur më 29 gusht, të vitit 1958 dhe jeta e tij do të mbetet gjithmonë në histori. Ishte babai i tij, Joseph, që besonte shumë tek talenti Michael dhe kështu i erdhi edhe ideja për krijimin…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Shëndetit Mendor”

Duke parë nevojën e rritjes së ndërgjegjësimit për çështjet e shëndetit mendor ‘Organizata Botërore e Shëndetësisë’, që nga viti 1992, vendosi që data 10 tetor, të shënojë “Ditën Botërore të Shëndetit Mendor”. “Bota po përjeton ndikimin e pashembullt të urgjencës aktuale globale të shëndetit mendor për shkak të ‘COVID-19’, që ka prekur miliona njerëz”, kështu…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 10 tetor të vitit 1987, rock bendi Whitesnake arritën në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mirë në Amerikë me  këngën ‘Here I Go Again’. Në këtë datë të vitit 1992, bendi R.E.M. publikoi albumin e dytë që preku majat e top listave britaneze. Albumi në fjalë ‘Automatic For The…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Postës’

Në kohën kur teknologjia e komunikimit është në zhvillimin e saj më të lartë, të komunikosh më dikë përmes letrave, tregon se sa shumë e keni për zemër atë person. Dërgimi i letrave dhe kartolinës ka qenë një traditë shumë e zhvilluar në gjithë botën, kurse me zhvillimin e teknologjisë kjo traditë po shuhet. Data…

Details