Vallëzim, muzikë dhe diskutime në ‘BreFest’ në Brezovicë

Organizata ‘GAIA Kosovo’, për herë të dytë këtë vit ka organizuar Festivalin ‘BreFest’. Ky festival i mundëson të rinjëve nga i gjithë Ballkani të takohen, miqësohen dhe të shkëmbejnë përvoja për çështje të ndryshme. Nga data 10 deri me 12 gusht, në Malet e bukura të Sharrit  ky aktivitet do t’i mundësoj të rinjëve të…

Details

Së shpejti fillon “Together for a Better World Initiative”

Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë – “PEN”, në kuadër të projektit “Përfshirja e Burrave në Atësi”, organizon aktivitetin e hapur “Together for a Better World Initiative”. Angazhimin i burrave për thyerjen e stereotipeve gjinore, përfshirja e tyre në rritjen e fëmijëve, leja prindërore, mbrojtja e fëmijëve nga dhuna, por edhe për shumë tema të tjera do…

Details

Sot mbahet ceremonia e ndarjes së çmimeve për Qytetari Aktive

“PërTëMirën e vendit tone”, është motoja e organizimit të ndarjes së çmimeve për ‘Qytetari Aktiv’ e cila do të mbahet sot në Kino Armata në qendër të Prishtinës, duke filluar nga ora 10:00. Ceremonia do të ketë plot energji pozitive dhe inspirim për të identifikuar dhe vlerësuar qytetarët që po dhurojnë kohe dhe shpirt për…

Details

Petrit Halilaj me ekspozitë në Gjermani

Piktori Petrit Halilaj do të ekzpozojë punën e tij në qendrën ‘Paul Klee’, në Bern të Gjermanisë. Halilaj për publikun gjerman nëpërmes artit do të tregojë historinë e vendit të tij me ekzpoitëne titulluar ‘Shkrepëtima’. Ai ka lindur në fshatin Runik në Kosovë, ku janë zbuluar gjetje arkeologjike dhe banorët e këtij fshati vazhdimisht kanë…

Details

“Men don’t cry” triumfon në PriFilmFest

Mbrëmë ka përfunduar rrugëtimin Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Prishtinës–PriFest. I nisur më 17 korrik, në edicionin jubilar, PriFilmFest pati një javë të mbushur me aktivitete, filma, punëtori, debate dhe shumë ahengje të natës së vonë. Në natën finale të edicionit të 10-të të PriFilmFest, u ndanë edhe çmimet e festivalit. Çmimi kryesor shkoi në…

Details

Muzika, një urë në mes të popujve

Për të pestin vit me radhë në Kosovë, është realizuar projekti “Muzika, një urë në mes popujve nga shkollat e muzikës për paqe 2018’, organizuar nga Instituti i Paqës, Zhvillimit dhe Inovacionit  (IPSIA). Në këtë projekt, i cili ka nisur realizimin e tij që nga data 14 korrik dhe përfundoi dje, u prezantuan mbi 100…

Details

20 Korriku ‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’

‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’, festohet çdo vit nga viti 1966, që nga vendimi i Organizatës Ndërkombëtare të Shahut (FIDE), e themeluar në vitin 1924. India është vendlindja e shahut, kurse emri i lojës ka origjinën nga persishtja, që do të thotë: shah- Mbret. Paraardhësi i lojës së shahut është loja “Chatrang”, e cila është shfaqur…

Details