Shënohet sot Dita Botërore e Televizionit

Një prej elementeve të domosdoshëm të jetesës në shekullin XXI, është padyshim televizori, nëpërmjet të të cilit shkojmë atje ku do të dëshironim të ishim, informohemi për atë që na intereson dhe në të njëjtën kohë argëtohemi. Por, edhe pse kjo pajisje është bërë gjithmonë e më e nevojshme në ditët tona, ka nga ata…

Details

‘Global Spirit’ e Depeche Mode zbarkojnë në DokuKino

Sonte (21 nëntor) në kinemanë e qytetit të Prizrenit – “DokuKino”, të pranishmit do të kenë mundësinë që ta shijojnë energjinë dhe spektaklin e performancës së bendit “Depeche Mode”. Lidhur me këtë, Radio KFOR-i ka kontaktuar përgjegjësen për Burime Njerëzore dhe Menaxhim në DokuKino,Valtida Shukriu e cila tregoi se pse kjo ngjarje nuk duhet t’i…

Details

Shqiptarë dhe serbë vizatuan murale në urën e Ibrit

Organizata joqeveritare “Futja ngjyrë” nga jugu dhe organizata  “Link” nga veriu i Mitrovicës kanë organizuar edicionin e dytë të muraleve “Nomad”, i cili synon të sjellë së bashku artistë të rinj nga qyteti i Mitrovicës. Me këtë rast, artistë të rinj shqiptarë dhe serbë punuan së bashku murale të ndryshme, duke e kthyer kështu urën…

Details

Bëhet ndërrimi i Komandantit të KFOR-it në Kosovë

Gjeneralmajor Michele Risi është Komandanti i ri i Forcës së Kosovës e udhëhequr nga NATO. Komanden e mori përsipër nga Gjeneralmajor Lorenzo D’Addario, në prani të Komandantit të Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, Admiralit James G. Foggo III, Z.Thaçi, Ministrit të Mbrojtjes dhe Shefit të Mbrojtjes së Italisë. Gjatë fjalimit, Gjeneralmajor D’Addario theksoi: “Si…

Details

Instrumentet muzikore dhe ndikimi i tyre

Aq sa ka shkronja në alfabet, me secilën shkronjë mund të gjejmë dhjetëra emërtime për instrumentet muzikore të cilat vijnë nga vende të ndryshme, duke përfaqësuar kultura të ndryshme nga bota. Por, secili nga ne mund të veçoj e ta pëlqej më shumë tingullin që del nga një instrument i caktuar dhe të cilin do…

Details

Jetëso ëndrrën tënde, studio në Amerikë!

‘Qendra për hulumtime psiko-sociale dhe mjekësore’ në bashkëpunim me ‘American Advising Center’, kanë organizuar debat me temën ‘Ëndrra Amerikane për studentë kosovarë’. Debati do të mbahet sot (18 nëntor) në Fakultetin e Edukimit në ‘Universitetin e Prishtinës’ ,nga ora 17:00. Në një intervistë për Radio KFOR-in, vullnetarja në ‘Qendrën për hulumtime psiko-sociale dhe mjekësore’, Dorentina…

Details